Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ....''ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ'' ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ !!!

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε σήμερα αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και τούβλα κοντά στο κτίριο που στεγάζει το Νομοθετικό Συμβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας και σε γραφεία της κεντρικής κυβέρνησης.
''Ακτιβιστής'' ο οποίος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά του Πεκίνου έχει προκαλέσει υποψίες μετά τη συνάντηση φωτογραφίας με ανώτερο αξιωματούχο του αμερικανικού προξενείου. "Πήγα ακόμη και στην Ουάσιγκτον αρκετές φορές, τι είναι τόσο ξεχωριστό στο να συναντήσω έναν αμερικανικό πρόξενο;"  είπε Wong.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταγαν τούβλα στους αστυνομικούς έξω από την έδρα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ενώ αποκαθήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κόκκινο πανό που προανήγγειλε την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου.
Μια αντλία νερού έπιασε φωτιά όταν επλήγη από βόμβα μολότoφ. Η αντλία νερού εκτοξεύει μπλε υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες του κόσμου για να καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός των διαδηλωτών αργότερα.
"Η αστυνομία προειδοποιεί τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις παράνομες ενέργειες και να εγκαταλείψουν το σημείο άμεσα", αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωση.


Νωρίτερα σήμερα διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από το προξενείο της Βρετανίας για να ζητήσουν από το Λονδίνο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πρώην αποικίας του, καταγγέλλοντας και πάλι την οπισθοχώρηση των ελευθεριών στο έδαφος αυτό.
Εκατοντάδες άνθρωποι έψαλαν τον βρετανικό ύμνο και κρατούσαν τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Union Jack, καθώς και τη σημαία της πρώην αποικίας του Χονγκ Κονγκ. Πολλοί διαδηλωτές ζητούσαν να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ να λάβουν την υπηκοότητα της Βρετανίας ή κάποιας άλλης χώρας της Κοινοπολιτείας.
Λίγο μετά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν πορεία στις συνοικίες του κέντρου του νησιού του Χονγκ Κονγκ, ενώ η αστυνομία τους είχε απαγορεύσει να διαδηλώσουν με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια. Σίγουρα πρόκεινται για....''αυθόρμητες'' διαδηλώσεις όσο....''αυθόρμητες'' ήταν στην Ουκρανία, στη Ρωσία, στη Γεωργία, στη Συρία, στη Βενεζουέλα, στη Λιβύη μόνο που η Κίνα δεν είναι ούτε Ευρώπη, ούτε ισλαμικό κράτος υπό διάλυση και η υπομονή της τελειώνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: