Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕ ΝΕΑ ''NAVTEX'' Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ !!!

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες του σκάφους «Μπιλίμ 2» σε μεγάλη θαλάσσια περιοχή, στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Είχε προηγηθεί ανάλογη NAVTEX για έρευνες ανοιχτά της Ρόδου.
Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία, το πρωί της Δευτέρας, για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου από το σκάφος «Μπιλίμ 2».
Σύμφωνα με τη NAVTEX 1015/19 που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, η ωκεανογραφική και κλιματολογική μελέτη από το «Μπιλίμ 2» θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Κατόπιν, ο σταθμός δίνει τις συντεταγμένες της μεγάλης θαλάσσιας περιοχής που δεσμεύει καλώντας τα παραπλέοντα σκάφη να διατηρούν μεγάλη απόσταση από το «Μπιλίμ 2».Σύμφωνα με τη NAVTEX 1015/19 που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, η ωκεανογραφική και κλιματολογική μελέτη από το «Μπιλίμ 2» θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.Αποτέλεσμα εικόνας για Μπιλίμ 2
Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Τουρκία είχε εκδώσει ανάλογη NAVTEX για έρευνες νότια και ανατολικά της Ρόδου από το ίδιο σκάφος. Η συγκεκριμένη NAVTEX έληγε σήμερα. Η Αθήνα αποφάσισε να κινητοποιήσει με NAVTEX ναυτικές δυνάμεις και να τις αποστείλει για άσκηση στο ακριτικό νησί απαντώντας έτσι στην προκλητική παράνομη τουρκική NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Ναυτικού.
Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με επίσημη αιτιολογία τον συντονισμό και την καθοδήγηση εμπορικών πλοίων αλλά και μόνο ο «σκοπός» δείχνει πως η πραγματική αιτία είναι να ανακοπεί η τουρκική προκλητικότητα με αναβάθμιση των ελληνικών ενεργειών.
Οι τουρκικές κινήσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση και της Αθήνας, με το θέμα να φτάσει στις Βρυξέλλες όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποίησαν για κυρώσεις εφόσον συνεχίσει η «προκλητική συμπεριφορά» της Τουρκίας.Αποτέλεσμα εικόνας για NAVTEX ανοιχτά της Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: