Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ !!! [ video ]

Ο Γ. Καραγιάννης, εκπροσωπώντας τον υπουργό Κώστα Καραμανλή που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μετέφερε την πολιτική δέσμευσή του, να δοθεί προτεραιότητα στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας, «αλλά με πράγματα που μπορούν να γίνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γ. Καραγιάννης, αφού κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για «λόγια και υποσχέσεις χωρίς έργο», ανέφερε ότι το γνωστό ζήτημα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής «ακούγεται ωραίο, αλλά έχει τεράστιες τεχνικές δυσκολίες και χρηματοδότηση, η οποία ακόμα είναι άγνωστη».
Πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της, ανύπαρκτο προγραμματισμό και κανένα νέο έργο σε εξέλιξη και, πρόσθεσε ότι με τον ορισμό των νέων διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί περιθώριο τεσσάρων μηνών, ώστε....''να μελετηθεί εξ αρχής το έργο της υπογειοποίησης της γραμμής στην Πάτρα και θα τεθεί πάλι σε διαβούλευση με την κοινωνία, με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και ορίζοντα'' υλοποίησης, εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Σημειώνεται πως το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και πως θα δημοπρατηθεί με τη μέθοδο της μελετο - κατασκευής ενώ σε αυτό εντάσσονται και οι μελέτες που θα διαρκέσουν περίπου 8 μήνες για το τμήμα Άγιος Διονύσιος - Άγιος Ανδρέας, που επίσης θα είναι υπόγειο. Η χρηματοδότηση για αυτό το τελευταίο τμήμα θα εξασφαλιστεί από το εργαλείο «Connecting Europe Facilities» (CEF).
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ!
ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.


Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η μακέτα της μελέτης υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το σταθμό του Ρίου μέχρι το κέντρο της Πάτρας, όπως παρουσιάσθηκε πριν λίγους μήνες από την προηγούμενη κυβέρνησή στο Δήμο Πατρέων και στους Κατοίκους των περιοχών.
Όπου υπάρχει το κίτρινο χρώμα η γραμμή είναι υπογειοποιημένη.

Στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται το γραμμικό πάρκο που θα κατασκευασθεί ακολουθώντας την γραμμή του υπογείου τρένου και μπορεί να περιλαμβάνει ποδηλατόδρομους, χώρους περιπάτου, αναψυχής, πράσινο, φωτιστικά, καθιστικά και διάφορες ακόμα μορφές χρήσης των κοινόχρηστων χώρων που ασφαλώς και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πάτρας.
΄΄Η Πάτρα δεν πρόκειται να διχοτομηθεί για χάρη κάποιων επιχειρηματιών που δηλώνουν ''τρένο να΄ναι κι όπως να΄ναι''. Το τρένο θα έρθει στην πόλη ΥΠΟΓΕΙΑ, αυτό δεν αλλάζει και ούτε είμαστε διατεθειμένοι να παίζουμε την κολοκυθιά΄΄ επισήμανε κορυφαίο δημοτικό στέλεχος.
Η μη υπογειοποίηση είναι ''αιτία πολέμου". Σε διαφορετική περίπτωση περιμετρικά. ΤΕΛΟΣ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: