Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ !!!

Έξαλλοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί με την πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Οι παραπάνω προτάσεις δεν απηχούν μόνο τις απόψεις της ηγετικής ομάδας του ΠΙΣ η οποία πρόσκειται στη ΝΔ. Οι ''ρηξικέλευθες'' δήθεν προτάσεις τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιγραφή του προγράμματος της κυβέρνησης της ΝΔ.
Η ηγετική ομάδα του ΠΙΣ, σε ρόλο ''κυβερνητικού λαγού'', αναλαμβάνει πρόθυμα να ζυμώσει τις αντιδραστικές αλλαγές στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

«Κρύβει» ιδιωτικοποίηση

«Θέσεις όπως "να επανεξεταστούν και να αναδιαμορφωθούν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ και να εξεταστεί η απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ" καθώς και "αλλαγή του χαρακτήρα των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" αποτελούν κόκκινο πανί για το σύνολο των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών και του νοσοκομειακού κινήματος», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ
Όπως προσθέτει, «η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ βρίσκει ριζικά αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του».

Κικίλιας: Πιστεύω ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και το γέλιο το καλύτερο φάρμακο.....

Απάντηση στην κριτική που δέχεται σχετικά με την διαχείριση του χώρου της Υγείας αλλά και στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός τόνισε ότι «ο σοφός λαός μας λέει ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και το γέλιο το καλύτερο φάρμακο», προσθέτοντας ότι μετά την πάροδο του χρόνου που θα χρειαστεί να βρεθούν οι γιατροί να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, πολλοί ασθενείς μπορεί να έχουν θεραπευτεί από μόνοι τους ή να έχουν αναχωρήσει για τον άλλο κόσμο. Αναφορικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα, ο υπουργός επεσήμανε ότι έχει δώσει εντολή το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων να διαβάζει ανέκδοτα στους ασθενείς ή και τις υπουργικές του αποφάσεις, ώστε να γελάνε και να βελτιώνεται άμεσα η κατάσταση τους.
Ο ίδιος ανέφερε ότι προσωπικά συνέβαλε σε δύο περιπτώσεις θεραπείας ασθενών με τραυματισμένα πόδια που επισκέφθηκε σε νοσοκομείο, λέγοντας τους «δεν είναι τίποτα, σήκω και πάτα το», μία πρωτοποριακή μέθοδος που, όπως λέει, χρησιμοποιούσαν όλοι οι προπονητές του στο μπάσκετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας καταφεύγει σε λύσεις ανάγκης για να καλύψει τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένα κουνούπια για να πραγματοποιεί αιμοληψίες, ενώ σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι αναισθησιολόγοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τραγούδια της Νανάς Μούσχουρη για τη νάρκωση ασθενών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: