Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΑ : Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ''ISIS'' !!! [ video ]

Δραματικές βιντεοσκοπημένες σκηνές σε φυλακή του ''ISIS'' μετά τον βομβαρδισμό του Τουρκικού πυροβολικού στη Συρία με κρατούμενους να δραπετεύουν!


Μετά την αποκάλυψη από τον Πρόεδρο Τράμπ πριν από μέρες, πως ο αμερικανικός στρατός στη βορειοανατολική Συρία είχε μετακινήσει μερικούς από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες του ''ISIS'' εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να διαφύγουν, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν στις κουρδικές περιοχές, λέγοντας: «Τους βάζουμε τους σε διαφορετικές τοποθεσίες όπου είναι ασφαλείς», ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον 785 μέλη του ''ISIS'' έχουν δραπετεύσει μετά από ένα βομβαρδισμό που έπληξε τη φυλακή τους. Αυτό έρχεται μετά από μια ξεχωριστή ταραχή νωρίτερα και περιστατικό απόδρασης που κινηματογραφήθηκε στο στρατόπεδο φυλακών al-Hol. Δείτε το βίντεο της απόδρασης ΕΔΩ :  
Το περιστατικό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από συριακές αλλά και από βρετανικές πηγές.
«785 τζιχαντιστές έχουν δραπετεύσει από μια φυλακή στη βόρεια Συρία μετά από τα τουρκικά πυρά γύρω από το χώρο», δήλωσε εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό τη διεύθυνση των Κούρδων SDF. Οι κρατούμενοι διέφυγαν από μια φυλακή στην πόλη Qamishli, δήλωσε ο Marvan Qamishlo.
Το SDF ανακοίνωσε πριν από μέρες ότι υπό τουρκική επίθεση δεν μπορούν πλέον να διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας για τους φυλακισμένους του ''ISIS''.


Και παρόλο που το αμερικανικό προσωπικό ειδικών δυνάμεων εξακολουθεί να είναι σε αρκετές βάσεις στην περιοχή δεν φαίνεται ότι το Πεντάγωνο έχει οποιοδήποτε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Το SDF κρατάει περίπου 12.000 μαχητές του ISIS και 70.000 γυναίκες και παιδιά που συνδέονται με τον όμιλο σε διάφορα κέντρα κράτησης και στρατόπεδα στη βόρεια Συρία.
ΚΙ ΕΔΩ : Video shows how terrorists ran away from SDF prison.

Δεν υπάρχουν σχόλια: