Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ. ΥΠΟΓΕΙΑ ΧΑΡΑΞΗ Ή ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !!! [ video ]

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Η δημοτική αρχή θέλει η συνάντηση αυτή να μην έχει έναν τυπικό χαρακτήρα μιας κλειστής πολιτικής συζήτησης που θα αφορά δύο σημαντικά θέματα της περιοχής, αλλά να δοθεί η αίσθηση ότι τα όσα θα ακουστούν, θα αποτελούν τη φωνή της πόλης και όχι απλώς ενός φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Άλλωστε, ειδικότερα για το ζήτημα του τρένου, υπάρχει η σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας που τονίζει ότι θέλει την υπόγεια χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής. Πρόσκληση για τη συνάντηση αυτή έχει δοθεί έτσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του δημάρχου Ανδρέα Αντωνόπουλο, σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να παρευρεθούν.
Η απάντηση που πήρε η δημοτική αρχή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι ότι θα δώσουν το παρών και θα στείλουν εκπροσώπους ή και τους επικεφαλής τους. Πέρα από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πρόσκληση για τη συνάντηση έχει δοθεί σε αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, όπως το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος (που έχει τονίσει ότι η υπόγεια χάραξη είναι εφικτή), σε συλλόγους του αρκτικού διαμερίσματος που από την αρχή έχουν εναντιωθεί στην επιφανειακή χάραξη, ακόμα και σε επαγγελματικούς συλλόγους που το έργο τους αφορά άμεσα ή και έμμεσα.
Η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής θα δώσει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί ένα γραμμικό πάρκο 6 χιλιομέτρων με πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και πράσινο.
Το παρακάτω βίντεο είναι βασισμένο στην αρχική φωτορεαλιστική απεικόνιση της παρουσίασης της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Σεπολίων που ήδη εκτελείται απο την ΕΡΓΟΣΕ. ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: