Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! [ video ]

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας ρωτούσε δημόσια χτες : ΄΄τι ψήφισε η δημοτική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας ; ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;΄΄.
Απάντηση δεν δόθηκε προφανώς γιατί είναι σα να λέμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια .

(ΦΩΤΟ : Πασόκοι δήμαρχοι και παράγοντες περιχαρείς μετά την εκλογική διαδικασία.) Μπορεί οι συριζαίοι να ντρέπονται να τοποθετηθούν (κάποιοι επικαλούνται τη μυστικότητα της ψήφου !), αλλά οι ψήφοι των παρατάξεων ήταν μετρημένα κουκιά και μπετόν αρμέ για τους αντιπάλους.
Η παράταξη της ΝΔ πήρε τους δικούς της, όσους δηλαδή είχε εκλέξει για αντιπροσώπους στην ΠΕΔ. Το ίδιο ίσχυσε και για το ΚΚΕ.
Το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο και εξέλεξε Πρόεδρο στην ΠΕΔ χάρη στην ενίσχυση που έλαβε από τους εκλέκτορες του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο συμπεραίνεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν λευκοί ψήφοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβηκε ως παράταξη με υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές καθώς, στο αυτοδιοικητικό τοπίο, είναι εντελώς αδύναμος.
Ωστόσο, απεδείχθη πολύ πρόθυμος να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ παρότι στα λόγια καταφέρεται εναντίον του και κορυφαία στελέχη του στην Πάτρα μιλάνε για ΄΄σάπιο πολιτικό κατεστημένο΄΄.

Η στήριξη στον Θαν. Παπαδόπουλο ήταν συνειδητή επιλογή. Υπήρχαν ακόμα δύο υποψήφιοι της Αριστεράς. Ο Πελετίδης του ΚΚΕ και ο Πατούχας (ανένταχτος αριστερός). Τους απέρριψε και τους δύο. Εξάλλου, άν δεν υπήρχε υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ πιο πιθανό ήταν να στήριζε τον νεοδημοκράτη παρά τον Πελετίδη!
Άλλωστε , στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών – πλην Σπαρτινού – όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν ανοικτά τον αντίπαλο του Πελετίδη !

Αγνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και την υποψηφιότητα Πατούχα, που σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν μια συνεπής πολιτική στάση.
Πάντως, η επιλογή Παπαδόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν τυχαία.
Η απόφαση δεν ελήφθη καν από την τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε ως εντολή από τα κεντρικά του κόμματος γιατί, ως φαίνεται, υπάρχουν πολλά γραμμάτια προς εξαργύρωση…

(ΦΩΤΟ : Πασόκοι δήμαρχοι και παράγοντες περιχαρείς μετά την εκλογική διαδικασία. Το ΄΄μαγείρεμα΄΄ πέτυχε ! ....
Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: