Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΛΥΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ !!! [ video ]

Για να θυμηθούμε το παραμύθι με τον άμυαλο και επιπόλαιο βοσκό που για να περάσει η ώρα του κορόιδευε τους ανθρώπους του χωριού φωνάζοντας "βοήθεια, βοήθεια λύυυυκος στα πρόβατα".
Ετρεχαν οι άνθρωποι να τον βοηθήσουν και αυτός ξεκαρδιζόταν στα γέλια που τους είχε κοροϊδέψει.

Ωσπου μια μέρα εμφανίστηκε πράγματι ο λύκος.

Οσο και να φώναζε απελπισμένο το βοσκόπουλο, κανένας δεν κινήθηκε να το βοηθήσει. Ετσι ο λύκος έφαγε τα πρόβατα και το βοσκόπουλο έμεινε φτωχό και έκλεγε την μοίρα του.

Εδώ τελειώνει και η αφήγηση του παραμυθιού που όλοι μας έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές συνήθως με το στόμα ανοιχτό για να φάμε την σούπα, το γιαούρτι ή τ´αυγό!
Πράγματι πόσες φορές στη ζωή μας, με την ευκαιρία κάποιου γεγονότος, δεν πήγε το μυαλό μας στο σοφό παραμύθι, δεν συναντήσαμε "βοσκόπουλα", κωλόπαιδα του κερατά, που στο τέλος βρέθηκαν να χτυπάνε το κεφάλι τους.
Χρόνια τώρα, το βοσκόπουλο του παραμυθιού δηλαδή όλη η πρασινογαλαζορόζ παράγκα διαχείρησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια, συνδικαλιστές, εργολάβοι) κορόϊδευαν τους πάντες έχοντας στήσει ένα τρελό παιχνίδι μπουρδολογίας και αρπαχτής. ( Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Μεσογειακοί)

Ώσπου μια μέρα, βέβαια, εμφανίζεται ο λύκος!

Με την εξής όμως σημαντική λεπτομέρεια που ο αρχικός εμπνευστής του παραμυθιού δεν σκέφτηκε καν να αναφέρει, αλλά όμως στο παράδειγμά μας προβάλλει απειλητική.
Τα πρόβατα τι έφταιγαν να φαγωθούν απο τον λύκο; Στο κάτω κάτω, είναι στη μοίρα των προβάτων να τα τρώνε και οι λύκοι.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι, "λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα".
Τι φταίνε οι χιλιάδες συμπολίτες. Άνθρωποι πού θα χάνουν το σπίτι τους γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ ή την ΔΕΥΑΠ, από τις πολιτικές που θέλει πραξικοπηματικά να επιβάλει η αντιπολίτευση στον Δήμο Πατρέων. Τι φταίνε τα παιδιά οι φοιτητές, οι μαθητές, τα κορίτσια, οι μεγάλοι, οι ανάπηροι, οι ηλικιωμένοι με το ''Βοήθεια στο Σπίτι'', αυτοί που θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι της ζωής, αυτοί που θέλουν να διαβάσουν και δεν έχουν για φροντιστήριο, να φάνε να πιούν να φλερτάρουν, αυτοί που νοιάζονται για το περιβάλλον, αυτοί που δεν έχουν άλλη λύση και που στο εξής θα γίνονται όλο και περισσότεροι. Η Πάτρα όμως ξέρει. Ο Πατρινός πλέον γνωρίζει τον λύκο και δεν πρόκειται να κάνει το πρόβατο.
Γι αυτό και η κίνηση των 7 επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πατρέων να οργανώσουν δήθεν μέτωπο κατά του Κώστα Πελετίδη μετατρέπεται σε επικοινωνιακό βατερλώ.
Τώρα, αν θέλουν να φαντασιώνονται ότι η Πάτρα έχει 7 δημαρχίσκους, δικαίωμά τους.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει στην ίδια ρότα. Με κάθε τρόπο εξυπηρετεί τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. 200 εκατομμύρια έργα έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν άμεσα. Αυτά ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο όταν αποχώρησαν οι «7».
Είναι αυτά τα έργα που οι ίδιοι τα αποκαλούσαν μακέτες, είναι τα λεφτά που χάθηκαν.

Πού να κάτσουν να τα ψηφίσουν αυτό θα ήταν η απόλυτη γελοιοποίησή τους.
Η δημοτική Αρχή και ο Κ. Πελετίδης θα συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο, όσα εμπόδια και αν βάλουν. Γιατί έχουν με το μέρος τους τη συντριπτική πλειοψηφία των πατρινών που άσχετα από πολιτικές επιλογές βλέπουν μια Δημοτική Αρχή που στηρίζει, διεκδικεί και παράγει έργο για την πόλη και τον λαό της.
Μα ειλικρινά, δεν μπορεί κανείς να τους συμβουλέψει ότι μόλις πρίν ελάχιστους μήνες ο νικητής εξελέγη με 71% και ότι προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Όπως και να έχει η αρχική φωτογραφία θα τους ακολουθεί πολιτικά για πολύ καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: