Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ....ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΡΕΝΟ !!!

ΔΥΟ ΑΠΑΝΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΓΙΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΝΟ.

Μέσα σε μια μέρα, δύο μηνύματα έστειλε ο δήμος Πατρέων προς τον υπουργό Κ.Καραμανλή.
Το πρώτο δόθηκε το πρωί με κινητοποίηση για την καρμανιόλα Πατρών – Πύργου και με την υπόσχεση ότι θα κλιμακωθεί ο αγώνας για τον αυτοκινητόδρομο, η κατασκευή του οποίου συζητείται εδώ και 30 χρόνια. Ωστόσο, τίποτε δεν προχωρά αφού το έργο κόλλησε εξαιτίας έντονου ανταγωνισμού των μεγαλοεργολάβων και της απίστευτης ανοχής που επέδειξαν όλες οι κυβερνήσεις.

Σήμερα το απόγευμα, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρμάκης, ο κ. Καραμανλής είπε πως το έργο θα ξεκινήσει με ανάδοχο την Ολυμπία Οδό.
Ωστόσο, ο υπουργός δεν ήταν καθόλου σαφής ως προς τη χρονολογική έναρξη των εργασιών. Μάλιστα με περισσή αφέλεια επεσήμανε πως ευελπιστεί να μην κάνουν ενστάσεις οι νυν ανάδοχοι και προσφύγουν στα δικαστήρια.
Και επειδή είναι βέβαιο πως οι ανάδοχοι θα απαιτήσουν αποζημιώσεις προσφεύγοντας στα δικαστήρια, το πιθανότερο είναι πως εντός του 2020 δεν θα έχουμε θετική εξέλιξη.

Συνεπώς, οι δήμοι της Αχαίας και της Ηλείας μπορούν από τώρα να συζητούν πως θα συντονιστούν καλύτερα για κοινές δράσεις.
Ο Δήμος Πατρέων, πέρα από τη διεκδίκηση της άμεσης κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, θέτει ζήτημα νότιας χάραξης προκειμένου να μην καταστραφούν οικισμοί με βάση την ισχύουσα χάραξη, ενώ απαιτεί να μην υπάρχουν διόδια στο νέο δρόμο, κάτι που συμφωνούν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Το δεύτερο μήνυμα έστειλε αργά το μεσημέρι ο Πελετίδης από το Δημαρχείο, όπου είχε καλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν για τη διακήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, που αφορά το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.
Εκεί, κάποιοι επικεφαλής παρατάξεων ρώτησαν τον Δήμαρχο τι θα γίνει με το σχεδιασμό του παραλιακού μετώπου σε περίπτωση που το τρένο δεν θα είναι υπογειοποιημένο.

Σε αυτό ο Πελετίδης ήταν απόλυτα κατηγορηματικός : ΄΄Αν δεν φέρουν στην Πάτρα υπογειοποιημένο το τρένο, δεν θα έρθει τρένο΄΄ είπε έτσι απλά και καθαρά ο Δήμαρχος.
Και επειδή ο Α. Καραμανλής ήταν ενημερωμένος και για την κινητοποίηση για την Πατρών – Πύργου και, όπως είπε, ΄΄κατανοώ τους λόγους που αντιδρούν για το δρόμο, έχουν δίκιο΄΄, βέβαιο είναι πως θα τον ενημέρωσαν και για τη δήλωση Πελετίδη για το τρένο. Ο υπουργός είναι εκτεθειμένος στην Πάτρα για το ζήτημα του τρένου καθώς μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του φορείς της πόλης, πριν από μήνες, είχε υποσχεθεί τότε να έρθει πολύ σύντομα στην Πάτρα και να ξεκαθαρίσει το θέμα της υπογειοποίησης ή μη. Δεν ήρθε ποτέ, ενώ όσο περνάει ο καιρός και παρατηρείται στασιμότητα σε μεγάλα έργα, φορτώνεται με τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ίσως λόγω και της αδιάλλακτης στάσης του υπουργού Α. Καραμανλή.
Ρεπόρτερ

1 σχόλιο:

BLam είπε...

Καλή δύμαμη στο δημοτικό συμβούλιο και τον αγωνιστή πατρα'ι'κό λαό. Κι "ο άγιος φοβέρα θέλει".