Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ''PATRIOT'' ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ !!!

Επιφυλακτική είναι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την αποστολή ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία. Το ΥΠΕΞ έχει ταχθεί υπέρ της αποστολής των Patriot που ζητούν οι Σαουδάραβες, ουσιαστικά μέσω ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ''πολυεθνική αντιαεροπορική ασπίδα'', η οποία θα προστατεύει τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας.
Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ τάχθηκαν υπέρ, όπως και το ΥΠΕΞ, το οποίο εγγράφως έχει δώσει το πράσινο φως.
Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ διατηρεί επιφυλάξεις. Ενδεικτική είναι η επισήμανση του γγ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος όταν του ζητήθηκε η άποψη του, είπε ότι ''χρειάζεται μεγάλη προσοχή''.
Ο σκεπτικισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την ''τρύπα'' που θα δημιουργηθεί στην ελληνικά αεράμυνα. Έχει να κάνει και με την εμπλοκή της Ελλάδας σε μια ένοπλη διαμάχη απρόβλεπτη. Η Σαουδική Αραβία είναι σε αντιπαράθεση με την Υεμένη και η αποστολή ελληνικών Patriot είναι εκ των πραγμάτων εμπλοκή.
Το ΥΠΕΞ στην απάντηση - εισήγηση που έστειλε στο ΥΠΕΘΑ αναφέρει κι αυτό ότι σε καμία περίπτωση η αποστολή των ελληνικών Patriot δεν πρέπει να θεωρηθεί εμπλοκή της Ελλάδας στη στρατιωτική αντιπαράθεση. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό;
Το ΥΠΕΞ είναι θετικό στην αποστολή, γιατί όπως αναφέρει στην απάντηση του, η αποστολή των Patriot, θα οδηγήσει τη Σαουδική Αραβία στην υποστήριξη των εθνικών μας συμφερόντων. Κι όλα αυτά την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε συναγερμό λόγω τουρκικών προκλήσεων, κάποιοι αποφάσισαν η Ελλάδα να στείλει  τους Patriot στη Σ. Αραβία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: