Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13/2 ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!! [ video ]

Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών, η προσφυγή του Δήμου Πατρέων, κατά της απόφασης της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να καταστραφεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο Δήμος χωρίς να αμφισβητεί ότι ιδιοκτήτης του χώρου  είναι το Δημόσιο.

Φαίνεται ότι για τις κυβερνήσεις και το κράτος, είναι νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου που είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφού θεωρούν παρανομία το ότι η Δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν,  φωτισμό, νερό και παιδική χαρά.
Ένα πάρκο που άλλαξε την αποκρουστική όψη της εκεί παραλιακής ζώνης και που ικανοποιεί τις οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Από τον Οκτώβρη του 2018, η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο θεωρεί παρανομία το ότι διαμόρφωσε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Και αυτό, παρότι ο Δήμος είχε πάρει άδεια φύτευσης από την ίδια Υπηρεσία.
Όταν ολοκληρώθηκε το πάρκο, τότε «διαπίστωσαν» ότι δήθεν είναι παράνομες οι διερχόμενες υπόγειες εγκαταστάσεις αποχέτευσης χιλιάδων κατοικιών,
που προϋπήρχαν επί πολλές δεκαετίες (!), οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος (!), η εγκατάσταση φωτισμού (!), η διάστρωση λεπτού στρώματος χώματος ή λεπτόκοκκου άμμου, που έγινε για την «καθαριότητα του χώρου», η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα και συγκεκριμένα μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά, με τοποθέτηση μπετόν (jersey).
 Ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τους φορείς και το λαό της πόλης μας, με μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις διεκδικήσαμε κοινόχρηστους χώρους, όπως το  θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό, καθώς και το Πλατανόδασος στον Καστελλόκαμπο.
Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια περπατησιά, όσον αφορά τα 135 στρέμματα στον Ριγανόκαμπο, για να γίνει εκεί το νέο, Ανατολικό Πάρκο. 
Μαζί με το λαό, την νεολαία και τους φορείς της πόλης μας παραμερίζει την πρωτοφανή εχθρότητα, τα εμπόδια και τις διώξεις των κυβερνήσεων και όσων υπηρεσιών του κράτους εχθρεύονται τα λαϊκά δικαιώματα.
Καλούμε τον λαό της Πάτρας να αποτρέψει την καταστροφή του  διαμορφωμένου πλέον χώρου του Κόκκινου Μύλου.
Να ξεσηκωθεί εναντίον όλων όσων υποβαθμίζουν βάναυσα την ζωή του. ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: