Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΑΤΡΑΣ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟ'Ι'ΟΥ !!!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού, του COVID-19, καθώς οι αρχές της γειτονικής Ιταλίας έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τα οποία ξεπέρασαν τα 150 το Σάββατο, τρία εκ των οποίων αποδείχθηκαν θανατηφόρα.
Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας. Η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα το οποίο ποσό σίγουρα θα φτάσει σε μεγαλύτερα νούμερα μετά και την ακύρωση του πιο εντυπωσιακού καρναβαλιού στην Ευρώπη!
Στην Ελλάδα τώρα, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σήμερα και αύριο σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.
Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.
Πρόκειται για ένα από τα τρία μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία.
Η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Έλενα Μαλτέζου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την αποστολή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Πάτρα και επεσήμανε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: