Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΑΟΖ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

«Ο σκοπός της Ελλάδας και της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία) είναι να περιορίσει την ΑΟΖ της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας. Η Τουρκία, ως παραθαλάσσιο κράτος με τη μεγαλύτερη ακτή στην ανατολική Μεσόγειο, δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ», εισηγήθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο εγκέφαλος του τουρκολιβυκού μνημονίου, αντιναύαρχος Σιχάτ Γιαγτσί.
Στην αποκάλυψη προχώρησε ο Σινάν Ουλγκέν, επικεφαλής του κέντρου μελετών EDAM, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.
Ο Yaycı, ο οποίος  σύμφωνα με την Χουριέτ  είναι εμπειρογνώμονας στον τομέα του ναυτικού δικαίου, εξέφρασε την άποψή του υπό την ιδιότητα του ακαδημαϊκού.
«Ωστόσο, η γεωγραφική θέση της Τουρκίας καθορίζει το δικαίωμά της να σχεδιάζει διαγώνιες γραμμές για να καθορίσει τις θαλάσσιες ζώνες της και να υπογράψει συμφωνίες οριοθέτησης με τη Λιβύη, το Ισραήλ και τον Λίβανο», είπε.
Κυκλοφόρησαν λοιπόν χάρτη που η τουρκική ΑΟΖ φτάνει μέχρι την ισραηλινή. Μόνο που για να το καταφέρουν αυτό το… αεροπλανικό ''έσβησαν'' από τον χάρτη τη Ρόδο. Με αυτές τις ''εξυπνάδες'' η Τουρκία ''όρισε'' ΑΟΖ με το ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης της Λιβύης ''σβήνοντας'' το Καστελόριζο από τον χάρτη.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πουν ο Κ. Σημίτης, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Χ. Ροζάκης. ο Θ. Ντόκος, το ΕΛΙΑΜΕΠ και η υπόλοιπη παρέα (τους) εάν στο συνυποσχετικό προς τη Χάγη με τους Τούρκους θα υπάρχει η Ρόδος στον χάρτη ή θα τη σβήσουν.
Διότι από ό,τι συζητιέται, το Καστελόριζο ήδη το έχουν σβήσει.
Ξέρετε, εάν δεν το ξέρετε να σας το πούμε, πληθαίνουν συνεχώς εκείνοι που λένε ότι ''αντί να βρεθούν στη Χάγη θα βρεθούν στο στρατοδικείο ορισμένοι''. Αυτό λέγεται.
Και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίοι που τα συζητούν αυτά, Νεοδημοκράτες είναι.
Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: