Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ''ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'' & ''ΓΝΩΜΗ'' !!!

Με απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό τρόπο αντιμετώπισαν οι συντάξεις των δύο τοπικών εφημερίδων της Πάτρας, «Γνώμη» και «Πελοπόννησος», τις συμβολικές κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η Ε.Ι.Ν.Α και πολλοί άλλοι φορείς στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΑιγίου, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας υγείας και του σχετικού καλέσματος της ΟΕΝΓΕ. Η μεν πρώτη δεν ανέφερε καν στο πρωτοσέλιδό της τη χθεσινή συμβολική κινητοποίηση. Η μεν δεύτερη αφιέρωσε ένα ολόκληρο τετραγωνάκι από το πρωτοσέλιδό της με το δυσφημιστικό τίτλο «καταιγισμός από «ζητάμε»  και επιλήψιμος συνωστισμός«. Μάλιστα στο ανυπόγραφο «έγκυρο» ρεπορτάζ της στη σελίδα 4 , αναφέρει επακριβώς : η χθεσινή παγκόσμια ημέρα υγείας προκάλεσε ποταμό ανακοινώσεων και δράσεων κυρίως με (καταφανώς, σε πολλές περιπτώσεις) πολιτικό υπόβαθρο. Η συμμετοχή στελεχών του υγειονομικού κόσμου σε μια κινητοποίηση που παραβίαζε υγειονομικούς κανόνες, προκάλεσε αντιδράσεις στη νοσοκομειακή κοινότητα του ΠΓΝΠ αλλά και σε πολίτες που το σχολίασαν.
Ευχαριστούμε και τις δύο εφημερίδες για την αντικειμενική και ολόπλευρη πληροφόρηση που παρέχουν στην τοπική κοινωνία για τα προβλήματα των νοσοκομείων μας και τα αιτήματα των υγειονομικών. Είτε τα υποβαθμίζουν είτε τα διαστρεβλώνουν και τα λοιδορούν. Γιατί τέτοια αντιμετώπιση;
Ευχαριστούμε επίσης την  «Π» για την αυτόβουλη ανάληψη του ρόλου του εισαγγελέα, που κρίνει ως επιλήψιμο το συνωστισμό μας. Πώς και δεν καλέσατε την ομάδα ΔΙΑΣ να παρέμβει, όπως έγινε στον Ευαγγελισμό; 
Έχουν σχέση όλα τα παραπάνω με το πακέτο των 11 εκατομμυρίων προς τα ΜΜΕ, που σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος του κόσμου θα έπρεπε να κατευθυνθούν στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας;  Ελπίζουμε πως όχι.
Αποστέλλουμε την παρούσα καταγγελία σε όλα τα ΜΜΕ. Αναμένουμε να αναρτηθεί από όσα ακόμα σέβονται τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας. 
Απαιτούμε από την «Πελοπόννησο» να αναρτήσει την παρούσα καταγγελία, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Καλούμε τους πολίτες και τους συναδέλφους να ενημερώνονται εφεξής από το επίσημο site της Ε.Ι.Ν.Α (www.eina.gr) και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε (www.oengegr.com) που είναι τα μοναδικά μέσα  που πλέον λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ και δεν διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
Υ.Γ: Όσο για τον  καταιγισμό από πολλά «ζητάμε», σας παραπέμπουμε στο άρθρο του συναδέλφου σας Αλέξη Παπαχελά.
Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α


Δεν υπάρχουν σχόλια: