Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΠΑΤΡΑ : Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο....''ΗΡΩΑΣ'' ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ !!! [ video ]

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν τούτες τις μέρες της καραντίνας, οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες καθώς τα αιτήματα των δημοτών που χρειάζονται βοήθεια φθάνουν κατά κύματα στο δήμο.

Όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται στο πόδι για να ενισχυθεί η ΄΄βοήθεια στο σπίτι΄΄που εξυπηρετεί χιλιάδες Πατρινούς, είτε στέλνοντας φαγητό, φάρμακα, ψώνια, ενέσεις και ό,τι άλλο έχει ανάγκη ο κάθε δημότης που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνος του. Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε τα κεντρικά μαγειρεία που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ, εκεί όπου καθημερινά μαγειρεύονται περίπου 300 μερίδες φαγητού, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως άπορους, ηλικιωμένους που είναι μόνοι τους, σ’ εκείνους που δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, σε μετανάστες, αλλά και σε άτομα που εν μέσω πανδημίας, δεν έχουν κανέναν να τους εξυπηρετήσει. Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, ο γιατρός Θόδ.Τουλγαρίδης.
Μιλώντας με το προσωπικό των μαγειρείων, ο δήμαρχος ευχαρίστησε έναν προς έναν για τον αγώνα που δίνουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι συμπολίτες που ζήτησαν βοήθεια από το δήμο.
Ο Πελετίδης τόνισε πως το νόημα της επίσκεψής του εκεί ήταν να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό, αλλά και να διαμηνύσει προς τους υπευθύνους να φροντίσουν ώστε να φθάσει έγκαιρα το φαγητό σε όλα τα σπίτια των δημοτών.


Ο ΄΄ΗΡΩΑΣ΄΄ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…

Από την άλλη ο αμετροεπής αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαρ. Μπονάνος, έχει αναγάγει σε ηρωική πράξη την – κατόπιν ενεργειών του – απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Νότιο Πάρκο και την Πλαζ.
Για πέμπτη συνεχή μέρα εμφανίζεται στα ΜΜΕ για να εξηγήσει - παρότι δεν απασχολεί κανέναν - τις προσπάθειες που κατέβαλε να πειστεί η Πολιτική Προστασία ως προς την αναγκαιότητα της απόφασης για κλείσιμο των δύο χώρων.
Όλες αυτές τις μέρες, ο Μπονάνος παλεύει να κατηγορήσει τον Πελετίδη ότι ΄΄κρύφτηκε για το πάρκο΄΄ και το απέδωσε - με απαξιωτικό τρόπο - στην πολιτική ιδεολογία του δημάρχου.
Ποιος; Ο Μπονάνος …
Αλήθεια, χθές, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, που ήταν κρυμμένος ο κ. Μπονάνος.

Ο ιδεολογικός του αντίπαλος, ο Πελετίδης, ήταν εκεί που όφειλε να είναι. Στο Νοσοκομείο, μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές για να εκφράσει τη συμπαράστασή του, την αλληλεγγύη του, τη στήριξή του στον αγώνα για αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας.
Ο Μπονάνος που ήταν ;
Και ακόμη :
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας – εκ του θεσμικού του ρόλου – έχει αναρωτηθεί:

Τι έχει προσφέρει στην περιοχή για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας ;
Ειδικά τις μέρες της πανδημίας έχει ακούσει γιατρούς και νοσηλευτές που ζητούν τα απαραίτητα ιατρικά υλικά για την προστασία τους ; Αφουγκράζεται ή όχι την αγωνία των υγειονομικών για θωράκιση των ίδιων και των ασθενών και τι κάνει γι αυτό ;
Γνωρίζει ότι αυτές τις μέρες της καραντίνας, χιλιάδες Πατρινοί, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ;
Τον απασχολεί καθόλου ή αυτά θα τα λύσει - και το κάνει ήδη- ο…΄΄κρυμμένος δήμαρχος΄΄;
Είναι καιρός, ο κ. Μπονάνος ν΄αφήσει τις πομπώδεις δηλώσεις για το θεαθήναι και να ασχοληθεί με ουσιώδη ζητήματα κάνοντας, ταυτόχρονα, την αυτοκριτική του.

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: