Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

ΗΠΑ : ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ !!! [ video ]

Τα νοσοκομεία απειλούν να απολύσουν νοσηλευτές, οι οποίοι δημοσιεύουν τις συνθήκες εργασίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού - και έχουν σε μερικές περιπτώσεις γίνει πράξη.
Ο Ming Lin, ένας ιατρός σε επείγοντα περιστατικά στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, είπε ότι την Παρασκευή ήταν άνεργος επειδή είχε δώσει συνέντευξη σε μια εφημερίδα σχετικά με μια δημοσίευση στο Facebook, στην οποία περιέγραφε οτι πίστευε ότι ήταν ανεπαρκής προστατευτικός εξοπλισμός και δοκιμές. Στο Σικάγο, μια νοσοκόμα απολύθηκε αφού έστειλε email σε συναδέλφους ότι ήθελε να φορέσει μια πιο προστατευτική μάσκα ενώ ήταν εν υπηρεσία. Στη Νέα Υόρκη, το σύστημα υγείας NYU Lango προειδοποίησε τους υπαλλήλους ότι θα μπορούσαν να απολυθούν εάν μιλούσαν στα μέσα ενημέρωσης χωρίς άδεια.
“Τα νοσοκομεία φιμώνουν νοσοκόμες και άλλους νοσηλευτές σε προσπάθεια να διατηρήσουν την εικόνα τους”, ανέφερε η Ρουθ Σούμπερτ, εκπρόσωπος Τύπου της Κρατικής Ένωσης Νοσηλευτριών της Ουάσινγκτον. “Είναι εξωφρενικό”.
Τα νοσοκομεία παραδοσιακά είχαν αυστηρές οδηγίες στα μέσα ενημέρωσης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών, προτρέποντας το προσωπικό να συνομιλεί με δημοσιογράφους μόνο μέσω επίσημων γραφείων δημοσίων σχέσεων. Ωστόσο η πανδημία έχει ξεκινήσει σε μια νέα εποχή, ανέφερε ο Σούμπερτ.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας “πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πουν στο κοινό τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στις εγκαταστάσεις όπου φροντίζουν τους ασθενείς Covid-19”, είπε.
“Είναι καλό και κατάλληλο για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να μπορούν να εκφράζουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους, ειδικά όταν εκφράζουν ότι ενδέχεται να τους εξασφαλίσουν καλύτερη προστασία”, ανέφερε ο Γκλεν Κόεν, διευθυντής τμήματος του Κέντρου Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Είναι πιθανό τα νοσοκομεία να προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές της φήμης επειδή “όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λένε ότι δεν προστατεύονται, το κοινό αναστατώνεται πολύ με το νοσοκομειακό σύστημα.” Ακόμα και τώρα όμως, οι αρχές δεν αναγνωρίζουν την κρίσιμη έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού. Όταν ο νεοϋορκέζος κυβερνήτης Άντριου Κουόμο είπε ότι η περιοχή χρειαζόταν τουλάχιστον 30.000 αναπνευστήρες, ο Τραμπ δεν το πίστεψε. "Έχω την αίσθηση ότι πολλοί από τους αριθμούς που αναφέρονται είναι κατάφωρα φουσκωμένοι. Αμφιβάλλω αν πρόκειται να χρειαστεί 30 ή 40.000  αναπνευστήρες (IVL)," υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα, όταν το κράτος είχε ήδη το 5% όλων των ασθενών με COVID-19 στον κόσμο.
Η Nisha Mehta είναι 38χρονη ακτινολόγος από τη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η οποία διευθύνει δύο ομάδες στο Facebook για γιατρούς με περίπου 70.000 μέλη. Έχει συγκεντρώσει πολυάριθμα αιτήματα από εργαζομένους στον τομέα της υγείας, ελπίζοντας να βάλουν τις ιστορίες τους στη δημόσια αρένα.
“Ακούω ιστορίες από γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα και όλοι λένε: “Έχουμε αυτές τις ιστορίες που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικές για να ξεφύγουμε, αλλά μας λένε από τα νοσοκομειακά μας συστήματα ότι δεν μας επιτρέπεται να μιλήσουμε στον Τύπο, και αν το κάνουμε αυτό θα υπάρξουν ακραίες συνέπειες”, είπε.
Πολλοί αναφέρουν ότι λαμβάνουν καθημερινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτρέποντάς τους να μην συνομιλούν με τα ΜΜΕ σε καμία περίπτωση. “Ο κόσμος πρέπει να ακούσει αυτές τις ιστορίες και οι άλλοι γιατροί πρέπει να τις ακούσουν για να προειδοποιηθούν για το τι θα ακολουθήσει”, ανέφερε η Μεχτά. “Είναι τόσο σημαντικό που όλοι καταλαβαίνουν πόσο άσχημα θα προχωρήσει αυτό.”
bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια: