Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !!!

Σε τρίτη απεργία πείνας και δίψας μέσα σε 34 μέρες προχώρησε ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση, ζήτημα για το οποίο έχει ασκηθεί έντονη κριτική στη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
Στο πλευρό του Δημάκη βρίσκονται δεκάδες συλλογικότητες που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο μετρό της Κατεχάκη και πορεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση έχουν απευθύνει μεταξύ άλλων ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κόμματος, τονίζοντας ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών.
Στην πορεία θα συμμετέχει και η κίνηση Support Art Workers η οποία θα πραγματοποιήσει δράσεις αλληλεγγύης και καλλιτεχνικά δρώμενα. «Λίγα θέματα στον δημόσιο διάλογο στερούνται τόσο κατηγορηματικά αντιλόγου, όσο τα ευεργετικά αποτελέσματα της διασύνδεσης του σωφρονιστικού συστήματος με την εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρείται αυτονόητη η συμβολή της ενεργού φοίτησης στην κοινωνική επανένταξη και εν γένει, επανεκκίνηση των κρατουμένων» σημειώνουν μεταξύ άλλων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και φοιτητές Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ. «Δε θα αφήσουμε τον Βασίλη μόνο του. Δε θα επιτρέψουμε στην απανθρωπιά να σκοτώσει έναν άνθρωπο» υπογραμμίζουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΧΑΛΑΣ ΜΑΣ! ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ "ΧΡΩΣΤΑΣ" ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ!!! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΧΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ "ΑΛΛΑΞΕΙΣ"!!!

ΤΟΝ ΔΗΜΑΚΗΣ ΤΟ ΑΕΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΥΠΟΤΡΟΦΊΑ;;; Άρα σημαίνει ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ!!!

ΕΓΩ ΦΤΥΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΧΑΛΑ!!!

ΟΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΈΝΑ ΞΕΡΟΥΝ: ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ (sic Μετανάστευση) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΙΑΤΑ!!!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ (ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΡΧΈΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ '50! ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ .... ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109-ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ!!!)!!!!!!