Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ !!! [ video ]

Απόψε θα εορταστεί, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί, από την Εκκλησία το Πάσχα. Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, έχει σταλεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.
Η Εσπερινή Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, ενώ θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η Αρχιεπισκοπή μάλιστα προτρέπει να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές, αφού, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, "θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού".
Για τον λόγο αυτό, όλες οι καντίνες της χώρας, οι οποίες θα είναι ανοιχτές εκείνη την ώρα, θα πωλούν μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, αρνί και κατσίκι, ενώ θα επιτρέπεται η ρίψη βεγγαλικών σε ανοιχτούς χώρους και πυλωτές. Αύριο, Τετάρτη, σε όλες τις εταιρείες θα επιτρέπεται το σούβλισμα, ενώ είναι υποχρεωτικό τα εστιατόρια να προσφέρουν κοκορέτσι.
Χριστός και Αληθώς ο κύριος Ανέστη..... tokoulouri

Δεν υπάρχουν σχόλια: