Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΕΟΠΥΥ : ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Για πρώτη φορά όμως μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωσε ως όφειλε στο τέλος του διμήνου από την κατάθεση των συνταγών τα φαρμακεία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα φαρμακεία πληρώνουν τις φαρμακευτικές εταιρείες με επιταγές λήξης την τελευταία ημέρα του μήνα καθώς κατά πάγια τακτική τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΕΟΠΥΥ πίστωνε τους λογαριασμούς τους χωρίς καθυστερήσεις.
Χθες όμως αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα οι επιταγές να μείνουν ακάλυπτες και να κοκκινίσουν καθώς οι προμηθευτές προσπάθησαν να τις εξαργυρώσουν. Μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία τα φαρμακεία υποχρεούνται να διαθέτουν λογαριασμό για να βάζει τα χρήματα ο ΕΟΠΥΥ χρεώνει 20 ευρώ για την επεξεργασία κάθε ακάλυπτης επιταγής.

Οπως είναι φανερό η αναστάτωση στους φαρμακοποιούς είναι μεγάλη καθώς εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η έγκαιρη πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ είναι ζήτημα επιβίωσης της πλειοψηφίας αυτών.
Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι είχε κάνει έγκαιρη παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τη διασφάλιση από το υπουργείο Οικονομικών της αναγκαίας επιχορήγησης για να διασφαλιστεί η πληρωμή στο τέλος Ιουνίου.
Ο ΠΦΣ όμως καταγγέλλει ότι αν και η επιχορήγηση εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο υπουργείο Υγείας και είχαν γίνει από τον ΕΟΠΥΥ όλες οι απαραίτητες ενέργειες, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας για άγνωστους λόγους απαίτησε τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ο οποία και έγινε. Παρόλα αυτά η ίδια Γενική Διεύθυνση αρνήθηκε και πάλι τη μεταβίβαση και επέστρεψε την επιχορήγηση στο υπουργείο Οικονομικών.
documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: