Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ !!! [ Photos - video ]

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε σήμερα στο Δημαρχείο, την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου Ανάπλαση του Έλους Αγυιάς.
Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα όλης της πόλης αλλά και της περιοχής της Αγυιάς και θα την κάνει πιο όμορφη και πιο λειτουργική για να την απολαμβάνουν όλοι οι δημότες.
Επεσήμανε επίσης τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο για να φθάσει το έργο να είναι έτοιμο προς εκτέλεση.

Χωρίς τους εργαζόμενους, είπε ο Κ. Πελετίδης, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε, θα είμαστε ακόμα στα λόγια. Μαζί με τα άλλα έργα που θα ακολουθήσουν θα αλλάξουμε πλήρως την εικόνα της πόλης μας, συμπλήρωσε.
Οι εργασίες για την ανάπλαση του έλους της Αγυιάς αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και σε 14 μήνες, όπως είπε ο ανάδοχος, το έργο θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στον Δήμο.

Η προς διαμόρφωση έκταση 400 στρ. περιλαμβάνει:

Το οικολογικό πάρκο
(το έλος διατηρείται και γύρω του αναπτύσσεται ένας οικολογικός - περιβαλλοντικός περίπατος και περίπτερο ευαισθητοποίησης του κοινού.


Διαμόρφωση παραλίας
δίπλα στο έλος με ήπια παραθαλάσια αναψυχή και τον κατάλληλο εξωπλισμό για τους λουόμενους - ταβέρνα, αναψυκτήριο.


Διαμόρφωση παραλίας
αστικού χαρακτήρα στην περιοχή μεταξύ έλους και πόλης με ναυταθλητισμό, ναυτικό όμηλο, κινηματογράφο, γήπεδα, κιόσκια καλλιτεχνών και χώρους στάθμευσης.

Γενική διάταξη


Η Βόρεια Είσοδος στο Πάρκο







Η Νότια Είσοδος στο Πάρκο


Η Παραλία



Το Παρατηρητήριο στο Έλος


Το Θέατρο με την υδάτινη οθόνη


Δεν υπάρχουν σχόλια: