Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕ !!! [ video ]

Με οκτώ συμπολίτες μας νεκρούς, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ενοχλημένος.
Ενοχλημένος για το θράσος της διατύπωσης του εύλογου ερωτήματος ''γιατί δε λειτούργησε το 112''. «Αν είχε λειτουργήσει, θα είχαμε εκατόμβες νεκρών». Η απάντηση του και μόνο είναι λόγος παραίτησης όχι του ιδίου, αλλά σύσσωμης της κυβέρνησης.
Η κυνική ομολογία ότι το κράτος αδυνατεί να δώσει εν μέσω μιας απόλυτα προβλέψιμης κρίσης μια χρήσιμη οδηγία στους πολίτες που να μην τους κάνει να πάρουν τα βουνά, είναι το πολιτικό, επικοινωνιακό, και εν τέλει ανθρωπιστικό Βατερλό μιας κυβέρνησης που έχει βασίσει όλη τη συλλογιστική και στρατηγική της στο άλλο μείζον θέμα των ημερών, την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας, στην....''ατομική ευθύνη'' των πολιτών.
Ένας Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας που ομολογεί ότι τυχόν παρέμβασή του μέσω των επιχειρησιακών εργαλείων του θα προκαλούσε εκατόμβες νεκρών, έχει αυτοκαταργήσει το ρόλο του.
Απάντηση στις δικαιολογίες που προέβαλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ότι έφταιγαν οι μετεωρολόγοι που δεν είχαν προβλέψει σωστά την ένταση του φαινομένου στην Εύβοια, έδωσε με ανάρτησή του ο ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 10/08/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες η ΕΜΥ επισημαίνει τα εξής:
α. Την Τρίτη 4/8/2020 με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας από την Τετάρτη 5/8 έως και την Κυριακή 9/8.
Την Πέμπτη 6/8/2020 το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού επικαιροποιήθηκε με περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες.
Για την περιοχή της Εύβοιας όπου τα ισχυρά φαινόμενα είχαν τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ανέφερε συγκεκριμένα:
"Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν: Το ΣΑΒΒΑΤΟ (08-08-2020) την Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (9-08-2020) τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες".
β. Στα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ ποτέ δεν αναφέρει ύψη υετού αναλυτικά ανά περιοχή διότι αυτό δεν είναι εφικτό, όπως είναι γνωστό σε όλη την μετεωρολογική επιστημονική κοινότητα.

Μ. Αναδρανιστάκης
Υποδιοικητής ΕΜΥ
Στην προσπάθεια του Ν.Χαρδαλιά να αποποιηθεί ή να μετριάσει τυχόν ευθύνες για την αργή αντίδραση και την ανεπάρκεια των μηχανισμών στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Εύβοια. Ο Θ. Κολυδάς επισημαίνει ότι για την Κεντρική Εύβοια είχε βγει «πορτοκαλί προειδοποίηση» καθώς τα προγνωστικά έδιναν μεγάλο όγκο βροχής.
Ο Διευθυντης ερευνων του εθνικου αστεροσκοπειου λεει οτι ειχαν ειδοποιησει για τα πολυ ισχυρα φαινομενα που θα συμβουν στην Έυβοια, οτι τα νουμερα που ανεφερε ο Χαρδαλιας ειναι αυθαιρετα και ότι ο ίδιος θα ήθελε μια ειδοποίηση απο το 112....
Πέρυσι στο Δήμο Ψαχνών Ευβοίας στις μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές, έβγαζαν φωτογραφίες αξύριστοι, για να δείξουν το άγχος που είχαν και καλά για να σώσουν το κόσμο, φέτος εξαφανίστηκαν, και άφησαν μόνα τα μπουκωμένα με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης να βγάλουν την λάντζα, με τα ψευδεπίγραφα ρεπορτάζ, ότι για όλα φταίνε, η λάθος πρόβλεψη της ΕΜΥ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και η....θεομηνία.....ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: