Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ....ΒΛΕΠΕΙ !!!

Πριν από, περίπου, ένα μήνα παρουσιάστηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, το έργο που έχουν επιτελέσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πόλη.
Στη διημερίδα που έγινε στην ΄΄Αγορά Αργύρη΄΄ δεν πρόλαβαν όλες οι Υπηρεσίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (δεν έφθαναν οι δυο μέρες) καθότι το παραγόμενο έργο είναι τεράστιο !
Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν πως τόσο έργο δεν ξανάγινε ποτέ στο δήμο !
Παρά ταύτα, ένα μήνα μετά εμφανίστηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι από τις παρατάξεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούν αυτό το έργο αν και οι ίδιοι παρακολούθησαν επί ώρες τη διημερίδα .
Βγαίνει τώρα ο ένας του ΚΙΝΑΛ και λέει ΄΄είδατε τέσσερα χρόνια κάτι άλλο εκτός του Νοτίου Πάρκου;΄΄
(αυτό παίζει στα ΜΜΕ ως πληρωμένη διαφήμιση. Δηλαδή, αυτός ο κύριος ξόδεψε χρήματα για την αυτογελοιοποίησή του).
Ακολούθως βγαίνει ο άλλος που αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ (σ.σ. η ΝΔ το ξέρει;) και δηλώνει ΄΄θα περίμενε κανείς από μια αριστερή δημοτική Αρχή να ασκήσει κοινωνική πολιτική, δεν το έκανε καθώς δεν έγινε απολύτως τίποτα στον Κοινωνικό Τομέα !΄΄.
Εάν πράγματι δεν είχε γίνει τίποτα στον κοινωνικό τομέα θα επρόκειτο για μια αριστερή δημοτική Aρχή της ντροπής και θα είχε δίκιο ο ΄΄ευαίσθητος΄΄ με τη δυστυχία συμπολιτών μας, υποψήφιος δήμαρχος της Δεξιάς.

Πάντως, εμείς, κάτι θυμόμαστε πως έχει γίνει. Ας τα θυμηθούμε και μαζί : Σίγουρα έχει γίνει - για πρώτη φορά - κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
Φτιάχτηκαν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ετοιμάζεται ένας ακόμη στα πρώην σχολεία της Μανιακίου.
Λειτουργούν δωρεάν 17 λαικά φροντιστήρια σε μεγάλες συνοικίες της πόλης.
Μοιράζεται από τον Κοινωνικό Οργανισμό δεκατιανό σε 1600 μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Έχουν απαλλαγεί από δημοτικά τέλη και ΔΕΥΑΠ χιλιάδες νοικοκυριά !
Διανέμεται φαγητό σε χιλιάδες δικαιούχους της Τράπεζας Τροφίμων και του ΚΕΑ.
Διανέμεται φαγητό κατ΄οίκον (ντελίβερι) σε ασθενείς, ΑμεΑ, ηλικιωμένους.

Δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δωρεάν δύο παιδικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ και στα Ροίτικα και απολαμβάνουν διακοπές 1300 πατρινόπουλα.
Λειτουργεί όλο το χρόνο στην Πλαζ, Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων όπου χιλιάδες μαθητές εκπαιδεύονται από επιστήμονες σε διάφορες δραστηριότητες.
Άνεργοι , εθελοντές, άποροι κ.ά. παρακολουθούν δωρεάν παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ και συναυλίες του Διεθνούς Φεστιβάλ.
Ολοκληρώνονται οι εργασίες ώστε να λειτουργήσει το Λαικό Εστιατόριο, στην περιοχή Ζαρουχλέικα.
Λειτουργεί Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών.

Εκατοντάδες παιδιά παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα χορού, μουσικών οργάνων, εικαστικά κ.ά.
Λειτουργεί Υπνωτήριο για άστεγους στο Αρσάκειο ή στο Παμπελοποννησιακό.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική Αρχή, γίνονται και αυτά :
Ανακαινίστηκε πλήρως κι έγινε το καλύτερο Στάδιο της χώρας, το Παμπελοποννησιακό, ενώ φτιάχτηκαν όλα τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου και τα κλειστά γήπεδα (μπάσκετ, βόλει, χαντ μπολ) και δόθηκαν για δωρεάν χρήση στη νεολαία.
Δημιουργήθηκαν δύο δημοτικά πάρκινγκ χωρητικότητας 1400 θέσεων για δωρεάν στάθμευση απεριορίστου χρόνου και δωρεάν μεταφορά των οδηγών με λεωφορείο προς το κέντρο.
Κατασκευάστηκαν 135 καινούριες παιδικές χαρές, όταν αυτή η δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε ούτε μία πιστοποιημένη !
Δεν κινδύνευσε ποτέ κανένα περιουσιακό στοιχείο πατρινού πολίτη για χρέος στο δήμο παρότι ο νόμος υποχρεώνει τους δημάρχους να κατάσχουν ακίνητα σε όποιους οφείλουν από 500 ευρώ και πάνω (στην Πάτρα τέτοιοι οφειλέτες είναι 50.000).
Πρόσφατα νοικιάστηκε ολόκληρη πολυκατοικία με πλήρη ξενοδοχειακό εξοπλισμό στο κέντρο της πόλης (Γούναρη και Χαραλάμπη) όπου θα λειτουργήσει ως Ξενώνας Αστέγων, ενώ εκεί θα εγκατασταθούν όλες οι δομές του Κοινωνικού Οργανισμού.
Αυτά τα λίγα θυμόμαστε εμείς .
Εσείς οι άλλοι που ψέγετε την κοινωνική πολιτική ή και συνολικά το έργο της δημοτικής Αρχής, όταν οι παρατάξεις σας διοίκησαν το δήμο για δεκαετίες, έχετε να θυμηθείτε κάτι από το δικό σας έργο ;
Κι αν δεν θυμόσαστε, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τώρα βλέπατε ή είχατε καταρράκτη ;


Στάθης Κεραμιδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: