Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΕΝΑΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ - ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !!! [ video ]

Μία ακόμα… «ονειρική» εμφάνιση α λα Κογκρέσο οραματιζόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του για τη σημερινή ομιλία του στο άδειο από Ευρωβουλευτές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έλα μου όμως που η εμφάνιση αποδείχτηκε καταστροφική, χωρίς προηγούμενο αφού τα σχέδια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μία μαγική εικόνα της χώρας, μέσω μίας ομιλίας - εφόδιο στην επερχόμενη προεκλογική του εκστρατεία εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πυρά από όλες τις Ευρωομάδες, και τον ίδιο να αναγκάζεται επί της ουσίας να παραδεχθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιτέθηκε ακόμα και σε δημοσιογράφο αναφορικά με ρεπορτάζ για τη Δικαιοσύνη.
 Θα έλεγε κανείς πως η σημερινή ημέρα είναι αρκετά δύσκολη για τον πρωθυπουργό, ο οποίος μετά την… σχεδόν «κεκλεισμένων» των θυρών ομιλία του στο Στρασβούργο, άκουσε τα… εξ’ αμάξης από τον αντιπρόεδρο του Renew Europe, Μαλίκ Ασμανί. Ο Μ. Ασμανί, εκφράζοντας τη θέση των φιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των Ελληνικών κυβερνητικών πρακτικών που συντέλεσαν ώστε η χώρα να πραγματοποιήσει βουτιά στην διόλου κολακευτική 108η θέση στη σχετική λίστα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα περί ελευθερίας του Τύπου.ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ | tempo24.news

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Renew Europe, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ως… κακό παράδειγμα.

«Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα»

Ο δε πράσινος βουλευτής Damien Careme χαρακτηρίζει με tweet του έλληνα πρωθυπουργό ως «αναίσχυντο και αξιολύπητο κυβερνήτη» που αρνείται όλες τις κατηγορίες από τον διεθνή Τύπο, όλες τις ΜΚΟ και βουλευτές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό του κράτους δικαίου, όπως η ελευθερία του Τύπου

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ⁦ @kmitsotakisαρνείται όλες τις κατηγορίες από τον διεθνή Τύπο, όλες τις ΜΚΟ και βουλευτές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό του κράτους δικαίου, όπως η ελευθερία του Τύπου. Αναίσχυντος. Αξιολύπητος κυβερνήτης».

Στον «τοίχο» στρίμωξε τον Κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος και 2ος αντιπρόεδρος του δεξιού κόμματος της Ευρωβουλής, ID (Identity and Democracy), Gunnar Beck, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καταφέρατε ο κατώτατος ελληνικός μισθός να ισούται με μία ξαπλώστρα στην Μύκονο»!

«Ο ελληνικός πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, τα ενοίκια στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 17% και οι τιμές της βενζίνης πλησιάζουν τα 3 ευρώ το λίτρο.

Σχεδόν το 30% των Ελλήνων κινδυνεύει από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό» είπε αποδεικνύοντας με στοιχεία την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αλλά μυστηριωδώς τα εγχώρια ΜΜΕ δεν την βλέπουν.

Μπορεί εντός των «τειχών» να επικρατεί… ησυχία και να κυριαρχεί η τακτική της απόκρυψης γεγονότων και σκανδάλων, απόρροια της κυβερνητικής παρέμβασης μέσω της περίφημης λίστας Πέτσα, ωστόσο στις… εκτός έδρας «αναμετρήσεις» ο πρωθυπουργός βρίσκεται για ακόμη μία φορά έκθετος, δεχόμενος ακόμη και… φίλια πυρά από τους Ευρωπαίους οι οποίοι δείχνουν απηυδισμένοι και φανερά ενοχλημένοι από τις πρακτικές του…

 documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: