Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΕΕΕΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...ΣΕ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ !!!

Εσείς, ανθρωπάκια του καθεστώτος, πώς νοιώθετε όταν διαβάζετε στην Munchner Merkur τον επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει σαν κοινός εκβιαστής:
«προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα προς την Ελλάδα, είναι η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων»; Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν συντονιστή ενός αμφιλεγόμενου μάλιστα θεσμού της ΕΕ, να μιλά με αυτό το ύφος, απειλώντας θανάσιμα ένα μέλος της ΕΕ; Και τι είναι αυτό που σας οδηγεί να προβάλετε επιπροσθέτως, δίχως μάλιστα να ασκείτε κριτική, την απολύτως προβοκατόρικη και ασφαλώς απαγορευτική για τον ρόλο του τοποθέτηση ότι «Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2012»; Ο κύριος Γιούνκερ δεν είναι ο κ. Γιαννακόπουλος που κάνει αναλύσεις και πολιτική κριτική, αλλά επικεφαλής ενός ευρωπαϊκού οργάνου και οι εκπεφρασμένες πεποιθήσεις του είναι ικανές να προκαλέσουν καταστροφικά αποτελέσματα  για την χώρα μας, η οποία προφανώς έχει πάψει να σας ενδιαφέρει. Άλλωστε πότε είπε αλήθεια ο Γιούνκερ και πότε έκανε σωστή εκτίμηση; Μπορεί τώρα να έχει δίκιο, αλλά τι έλεγε μέχρι χθες; Πώς συνδέεται ο εκβιασμός του για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τη νέα «φώτιση» περί ανικανότητας της χώρας μας να «πείσει» τις αγορές; Το πρώτο μνημόνιο εσείς κι ο Γιούνκερ το υποστηρίξατε για να μπορέσει η χώρα να δανειστεί ξανά από την χρηματαγορά. Το δεύτερο το πλασάρετε επειδή η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί. Τελικά μήπως το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ ο δανεισμός, αλλά το πώς θα επιβάλετε πολιτικές που σήμερα υπαγορεύονται από τα μνημόνια και τις οποίες δεν θα μπορούσε ποτέ να εφαρμόσει το πολιτικό σύστημα παρά την υποστήριξή σας; Ρητορικό το ερώτημα. Το πρόβλημα, φορείς του καθεστώτος, είστε μάλλον τελικά εσείς και ο Γιούνκερ απλώς ο μηχανισμός προβληματοποίησης μιας κατάστασης που πολύ σας εξυπηρετεί!

Μήπως ανθρωπάκια, σας έχει απομείνει λίγη τσίπα για να διαισθανθείτε τι διαπράξατε, υποστηρίζοντας σαν ελεεινοί ζήτουλες το «μνημόνιο» και τον άθλιο ατομικό μηχανισμό διαχείρισης της χρεοκοπίας της χώρας, που δήθεν θα την προστάτευε από τους κερδοσκόπους των αγορών; Τότε, λέω, που ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός ζήταγε τον μηχανισμό για δήθεν πολιτική υποστήριξη και όχι για οικονομική στήριξη! Ορίστε, τώρα την πολιτική υποστήριξη που επεδίωξε ο Γιώργος Παπανδρέου, την έχει πλουσιοπάροχα! Καιρός να θριαμβολογήσετε εκ νέου! Μέσω του πιο χυδαίου οικονομικού εκβιασμού στην ιστορία της Ελλάδας, επιτυγχάνονται οι πολιτικοί στόχοι σας, κρατικοδίαιτοι μεταπράτες, που σαν άλλοι μασκαράδες υιοθετείτε το στυλ της αστικής τάξης, ενώ στην πραγματικότητα είστε συμμορίες, ή εκπροσωπείτε συμμορίες, που απομυζούν τον παραγόμενο εθνικό πλούτο, δίχως μακροχρονίως να προσθέτετε ίχνος υπεραξίας. Δεν είστε αστική τάξη! Δεν υπάρχει αστική τάξη στο τόπο, διότι αν υπήρχε θα επέλεγε άλλη μορφή αγώνα για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά της.

Αν υπήρχε ελληνική αστική τάξη, αντί να εκλιπαρεί για διακυβέρνηση από την Τρόικα και να εκβιάζει μέσω αντισυνταγματικών  μνημονίων επί μνημονίων τον λαό, και αντί να προβάλει έναν τιποτένιο εκβιαστή της ελληνικής κοινωνίας, θα διεκδικούσε την αυτοκυβέρνηση της χώρας, την σχετική πολιτική αυτονομία της και θα απαιτούσε σεβασμό από κάτι θρασείς ηγετίσκους της ΕΕ, που δεν φρόντισε να τους μάθει κανείς πριν τους δώσει θέση και ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα, τι είναι, τι σημαίνει το σύγχρονο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και πώς απαιτείται να λειτουργούν οι επιμέρους θεσμοί. Ούτε εσείς, ούτε ο Γιούνκερ εκπροσωπείτε και καλλιεργείτε τον ευρωπαϊσμό. Είστε ξεδιάντροποι αντιευρωπαϊστές που υποδύεστε τους ευρωπαϊστές για να μετατρέψετε την Ένωση, ή ότι  τέλος πάντων μείνει από αυτήν, σε μία ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ. Γιατί το κρύβετε; Πάντα αυτό επιδιώκατε. Την αμερικανοποίηση της Ευρώπης. Είστε ο δούρειος ίππος του χρηματοπιστωτικού λόμπυ και δεν έχετε ίχνος εθνικής ή/και κοινωνικής συνείδησης που γεννήθηκε σ’ αυτήν την ήπειρο με αγώνες, συγκρούσεις και μπόλικο αίμα μέσα από τις διαδοχικές φάσεις εξέλιξης της πολιτικο-οικονομικής οργάνωσης που συνόδευσε το πέρασμα στην βιομηχανική εποχή και τις τελευταίες δύο δεκαετίες, στο μεταβιομηχανικό σύστημα.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η αντίστοιχη ιδεολογία είναι τελικά το όχημά σας, αγαπητά μέλη της πολιτικο-επιχειρηματικής τάξης της χώρας, στο πλαίσιο ενός εγχειρήματος υποταγής των ευρωπαϊκών λαών και κατακερματισμού της όποιας ευρωπαϊκής ταυτότητας πάει να σχηματιστεί. Το τέχνασμά σας είναι τόσο παλιό και χυδαίο όσο και η στρατηγική σας: η διασπορά διχόνοιας μεταξύ λαών και επιμέρους κοινωνικών ομάδων.  Είστε τελικά οι λαθρεπιβάτες του ευρωπαϊσμού που μέσω του χρηματιστή και του τραπεζίτη και όχι του πολιτικού αγώνα, επιχειρείτε να κατακτήσετε τους αδύναμους πολιτικά λαούς, να τους υποδουλώσετε και να τους οδηγήσετε στην απόλυτη υποταγή, μέσω δήθεν ορθολογικών διλημμάτων του τύπου: «I’ll make you an offer you can’t refuse». Έτσι περάσατε, ποδοπατώντας το σύνταγμα και την δημοκρατική τάξη της χώρας, το αρχικό μνημόνιο, έτσι και τις αναθεωρήσεις του και έτσι σκοπεύετε, με το πιστόλι στον κρόταφο των δύο τρίτων της κοινωνίας, να οδηγήσετε στην επιβολή και του επόμενου, μέχρι να έρθει η στιγμή για το μεθεπόμενο.

Προφανώς δεν γίνεται να είσαι δημοκράτης και ανθρωπάκι. Με αυτήν την έννοια εσείς, ανθρωπάκια, έχετε πολλά κοινά με την ακροδεξιά, με την οποία δήθεν βρίσκεστε σε μόνιμη τριβή. Τις κρίσιμες για την οικονομία και την δημοκρατία στιγμές στην χώρα, πάντα χέρι-χέρι πορεύεστε. Έτσι δεν είναι φίλοι στις ναυαρχίδες της ενημέρωσης; Μάλλον συμπνέετε με τον ανάρμοστο για τον ρόλο του πρωθυπουργού, Γιώργο Παπανδρέου, που δίχως προφανώς να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς λέει, τονίζει στην Corriere de la Serra: «Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η αντίφαση είναι πως οι πολιτικοί εκλέγονται για τα κράτη τους, αλλά οι αποφάσεις και η εξουσία μεταφέρονται από τα κράτη προς μία παγκόσμια σφαίρα, η οποία δεν διαθέτει ακόμα ρυθμιστικό πλαίσιο». Αυτό προφανώς έχετε και σεις στο μυαλό σας και αναζητείτε το ρυθμιστικό πλαίσιο που δήθεν θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης δημοκρατίας! Μιας δημοκρατίας που η θεωρητική σας ανεπάρκεια την τοποθετεί προφανώς έξω από το πλαίσιο της λαϊκής κυριαρχίας, ή ακόμη κι από αυτό το κοσμοπολίτικο της κυριαρχίας υπερεθνικών-λαϊκών υποκειμένων. Δεν καταλαβαίνετε ούτε πώς λειτουργούν τα κράτη ως θεσμοί, ούτε πώς τα υπερεθνικά συστήματα, ούτε τον ρόλο των διεθνών συμβάσεων και την πολιτική σημασία τους, ούτε ασφαλώς το νομικό πολιτισμό που έχει παραχθεί μετά τον πόλεμο στην αναπτυγμένη Ευρώπη. Αναζητείτε, όπως και ο Γιώργος, μία παγκόσμια διακυβέρνηση υπό το σκήπτρο της χρηματοπιστωτικής ελίτ για να επιβάλετε την «δημοκρατία» του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου και του εξευτελισμού των πολιτικά ανίσχυρων κοινωνιών. Σε αυτό αποσκοπούσε την τελευταία εικοσαετία η προσπάθειά σας. Να αποβλακώσετε την κοινωνία και να αποπολιτικοποιήσετε οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, ώστε να πιάνουν σήμερα οι εκβιασμοί είτε του καθεστώτος, είτε του κάθε Γιούνκερ. Έτσι μπράβο, συνεχίστε την τσουλήθρα στον τέταρτο δρόμο που ενώνει τους νεοφιλελεύθερους με την μεταμοντέρνα καρικατούρα του ενταφιασμού της σοσιαλδημοκρατίας!  
Το ζήτημα δεν είναι αν πρέπει να γίνουν και κυρίως πώς πρέπει να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις (που νομικά η λέξη είναι άστοχη), αλλά ο τρόπος με τον οποίον επιχειρείτε να τις επιβάλετε. Αυτό μετατρέπει μία πολιτική ενέργεια σε μια μαφιόζικη ενέργεια. Είστε μαφιόζικες συμμορίες, λοιπόν, αγαπητοί και φαντάζομαι ότι μια και δεν σας έχει μείνει διόλου εθνική και κοινωνική τσίπα, δεν θα ενοχληθείτε ιδιαίτερα από την φράση μου. Προσέξτε, όμως, διότι η διαλεκτική που αναπτύσσετε μπορεί να σπείρει ανέμους στην χώρα και τότε να σας δω τι εικόνα θα εμφανίζετε όταν έρθει η στιγμή να θερίσετε θύελλες. Έγραψα τις παραπάνω αράδες μήπως και ευαισθητοποιήσω παλαιούς και κάποιους ειλικρινά αγαπητούς πρώην συναδέλφους μου στον ελληνικό τύπο, οι οποίοι πλέον εξαιτίας μάλλον του διαπλεκόμενου αυτοματισμού, έχουν χάσει τον έλεγχο του μυαλού τους. Πάψτε επιτέλους να γίνεστε τα όργανα του κάθε καιροσκόπου «νονού» της ελληνικής κοινωνίας. Πάψτε να γίνεστε το δόρυ μιας ευρωπαϊκής ελίτ που καθημερινά χάνει όλο και περισσότερο την επαφή της με την δημοκρατία και τους επιμέρους λαούς. Πάψτε να γίνεστε ο ευκαιριακός μηχανισμός εκβιασμού των Ελλήνων. Η ζημιά που κάνετε αυτές τις μέρες είναι ανυπολόγιστη! Έχετε χάσει πλέον την αυτοσυνείδησή σας και μαζί με την χώρα καταστρέφετε και τον εαυτό σας, ανθρωπάκια..  ΠΗΓΗ    
Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: