Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΡΚΕΛ....ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!

Η Ελλάδα και η Γερμανία θα πρέπει να λάβουν "τις απαραίτητες αποφάσεις" για να ασφαλισθεί το μέλλον της Ευρώπης, δηλώνει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στο γραπτό συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον Αλέξη Τσίπρα.

"Εναπόκειται σε εμάς να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ, προκειμένου να προετοιμάσουμε τις κοινωνίες μας για το μέλλον και να εγγυηθούμε, ή να ενισχύσουμε την ευημερία τους", τονίζει η Μέρκελ στο μήνυμά της, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την καγκελαρία.

"Αγαπητέ κ. Τσίπρα, σας απευθύνω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας και την μεγάλη απήχηση του κομματός σας στο εκλογικό σώμα. Αναλαμβάνετε μεγάλες ευθύνες σε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις", γράφει στην επιστολή της η καγκελάριος.
   
"Είμαι βεβαία πως η συνεργασία μας πρόκειται να ενισχύσει και να εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών μας, υπό την προοπτική της 50ης επετείου της Συνθήκης των Βριλησσίων", το κείμενο που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 1953 από τον τότε καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ και τον Έλληνα πρωθυπουργο Γ.Παπανδρέου  για να επισφραγισθεί η συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο χώρες.

"Θα χαρώ να συνεχίσω μαζί σας τον δρόμο της κοινής ευθύνης μας για την Ευρώπη και να συνεργασθούμε για το καλό των χωρών μας και της Ευρώπης", καταλήγει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: