Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ . ΝΕΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ....ΟΔΥΣΣΕΑ !!! [ video ]

Το καναδέζικο πανεπιστήμιο Simon Fraser, ετοιμάζεται πυρετωδώς για νέες ανασκαφές στον Πόρο της Κεφαλονιάς αναζητώντας μέρη των βασιλικών ανακτόρων του Οδυσσέα.
Όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο, μετά την απαραίτητη άδεια που εξασφάλισε ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου John Pierce, ομάδα 20 φοιτητών με επικεφαλής καθηγητή της αρχαιολογίας, θα βρεθούν στην Κεφαλονιά, το φθινόπωρο του 2012, προκειμένου να συμμετέχουν σε νέες ανασκαφές.
Οι ομάδες του πανεπιστημίου Simon Fraser πραγματοποίησαν από το 2008 ανασκαφές στο Αρχαϊκό νεκροταφείο των Πρόννων υπό τη διεύθυνση του Προϊσταμένου της Λ.Ε Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αρχαιολόγου Ανδρέα Σωτηρίου.
Στις ανασκαφές αυτές σημαντική ήταν η συμβολή της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, η οποία αγόρασε με δικές της δαπάνες τις απαιτούμενες εκτάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Ο John Pierce, καλώντας του φοιτητές να δηλώσουν συμμετοχή στις νέες ανασκαφές σημειώνει πως πρόκειται για περιοχές που ταιριάζουν στις περιγραφές του Ομήρου από την Οδύσσεια. «Πρόκειται για μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μυκηναϊκή ανασκαφή», γράφει, «η οποία σχετίζεται με τα βασιλικά ανάκτορα και στην οποία είναι πιθανόν να βρεθούν στρατιωτικά και αγροτικά αντικείμενα καθώς και μέρη αρχαίων κτιρίων»          ΠΗΓΗ      
POROSNEWS                                                                                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: