Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ....ΜΠΡΙΦΙΝΓΚ !!!

♦ Είμαι φοβερά συγκινημένος. Ξανάρχισε, επιτέλους, έπειτα από 4 χρόνια η καθημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
♦ Το μπρίφινγκ, όπως λέγεται, είναι ο θεσμός που δίνει δουλειά, έχει γεννήσει δεκάδες επιθεωρήσεις και έχει κάνει ρόμπα με τις απαντήσεις τους σχεδόν όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους.
♦ Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, μπρίφινγκ είναι αυτό που ρωτάνε οι δημοσιογράφοι τα μεσημέρια κάτι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αυτός απαντάει 22 φορές στις 20 «Ουδέν σχόλιον».
♦ Να δούμε κιόλας πώς θα το μετονομάσει το «ουδέν σχόλιον» ο ΣΥΡΙΖΑ που μετονομάζει όλες τις λέξεις. Μπορεί να λέει ο Σακελλαρίδης «η σιωπή μου προς απάντησή σας», γιατί γίνονται και πολλές ερωτήσεις να τραβάς τα μαλλιά σου. Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.
♦ Φτάνει μόνο η αναφορά των ονομάτων και θα συγκινηθείτε φοβερά κι εσείς και θα κλάψετε, ίσως κι από τα γέλια.
♦ Κώστας Λαλιώτης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Τηλέμαχος Χυτήρης, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Γιώργος Πεταλωτής, Ηλίας Μόσιαλος, Παντελής Καψής, Σίμος Κεδίκογλου, Σοφία Βούλτεψη. Αθάνατοι!
♦ Συγγνώμη αν ξέχασα κανέναν ή καμία που διατέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στα 30 τελευταία χρόνια, είναι η συγκίνηση που λέγαμε. Κι εσείς κλαίτε. Σας βλέπω.
♦ Κρίμα, πάντως, που δεν έκανε μπρίφινγκ η Σοφία Βούλτεψη. Κάθε μέρα θα κλαίγαμε από τα γέλια και θα σκουπίζαμε τα δάκρυα με χαρτί υγείας.
♦ Είμαι λίγο μεροληπτικός και ίσως θα αδικήσω κάποιους, αλλά θα αναδείξω καλύτερο κυβερνητικό εκπρόσωπο ever τον Πεταλωτή του ΓΑΠ. Αξιος!
♦ Οι ερωτήσεις που θα υποβληθούν σήμερα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Σακελλαρίδη θα είναι βέβαια ανάλογες με την κομματική ταυτότητα του εντύπου που εκπροσωπεί ο δημοσιογράφος:
– Ο κύριος Κεγκέρογλου είπε χθες στη Βουλή ότι υπάρχει όνομα αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε στην Ελβετία το ποσό των 80.000 € και αρχίζει από Μ. Μήπως είναι ο κύριος Βαρουφάκης; ( «Τα Νέα»)
– Επιβεβαιώνετε, κύριε υπουργέ, την αποκλειστική πληροφορία που δημοσιεύσαμε σήμερα, ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έβγαλε τα χρήματά του στη Νέα Ελβετία και όχι στην Ελβετία σκέτη; Ευχαριστώ. («Εφημερίδα των Συντακτών»)
– Αληθεύει η πληροφορία ότι ο κύριος Βαρουφάκης εξαίρεσε από τους φόρους στα νησιά την Αίγινα; Το είχε προβλέψει μάλιστα ο όσιος Παΐσιος, μεγάλη η αγιοσύνη του. Ευχαριστώ. («Δημοκρατία»)
– Ο συνάδελφος κύριος Πρετεντέρης καταδίκασε χθες το βράδυ στο δελτίο το ότι πήγε ο κύριος Βαρουφάκης στην Αίγινα. Ποινικοποιείται δηλαδή η Αίγινα; Ευχαριστώ.( left.gr)
– Συμφωνείτε ότι ο κύριος Χατζηνικολάου έκανε αδυσώπητες ερωτήσεις χθες το βράδυ στον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη; Η ερώτηση είναι μία προσφορά του ΟΤΕ με τα νέα εξελιγμένα προγράμματα καρτοκινητών. Ευχαριστώ. («Real News»)
– Αληθεύει η πληροφορία, κύριε υπουργέ, ότι η Κέιτ Μίντλετον βγήκε από το μαιευτήριο με το μωρό πριν καν το γεννήσει και μαξιλάρι στην κοιλιά; Ευχαριστώ. («Espresso»)
– Κύριε υπουργέ, θα είναι λίγο σκληρή η ερώτησή μου, αλλά πρέπει να την κάνω γιατί αυτό ρωτάει όλος ο κόσμος. Διαφωνείτε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εκπληκτικές ενέργειές της είναι η καλύτερη και πιο τιτανοτεράστια όλων των εποχών; Ευχαριστώ. («Η Αυγή»)                                                     
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: