Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ....ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟ'Ι'Φ !!! [ video ]

Πολύ φτωχό είναι από σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το οποίο έχασε έναν από τους πιο εκλεκτούς πρεσβευτές του. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» Γιόχαν Κρόιφ άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.
Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ολλανδού πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητήΑποτέλεσμα εικόνας για κροιφ.
Ο Γιόχαν Κρόιφ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του ανάμεσα περιτριγυρισμένος από συγγενέις και φίλους. Πάλευε τον τελευταίο καιρό με τον καρκίνο.
«Πέθανε ήρεμος στη Βαρκελώνη έχουν δίπλα του την οικογένειά του, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του.Αποτέλεσμα εικόνας για κροιφ
«Είναι βαθιά η λύπη και ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας σε αυτές τις στιγμές του θρήνου» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Είχε δηλώσει δε ότι στο ημίχρονο του πιο σπουδαίου αγώνα της ζωής του βρέθηκε να προηγείται με 2 – 0, αλλά ο καρκίνος έκανε την ανατροπή.

Ένας επαναστάτης

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατατάσσεται δικαίως στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία, ενώ μεγαλούργησε με τον Άγιαξ της δεκαετίας του 1970, την Εθνική Ολλανδίας και την Μπαρτσελόνα. Έκανε σπουδαία καριέρα και ως προπονητής.Αποτέλεσμα εικόνας για κροιφ
Τρεις φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, ο Κρόιφ κέρδισε τρεις φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Άγιαξ και, ως προπονητής, κατέκτησε ξανά το κύπελλο με την Μπαρτσελόνα.
Υπήρξε ο βασικός εκφραστής της ποδοσφαιρικής επανάστασης που έφεραν οι Ολλανδοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θεωρείται ο αρχιτέκτονας της σημερινής εκπλήτικής ομάδας της Μπαρτσελόνα με τις ιδέες που έφερε στην αλλαγή φιλοσοφίας των μπλαουγκράνα και την επένδυση στις ακαδημίες. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: