Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΕ....ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ''ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ'' !!!

Πάνω από 2 εκατ. ευρώ, τη διετία 2014-2015, και 600.000 εντός του 2016 έχουν λάβει τα φασιστικά κόμματα της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo, και παρά τις  υποσχέσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για «να μην επιδοτούνται αντιδημοκρατικά κόμματα».
Υπενθυμίζεται πως η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ανασταλεί εξαιτίας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ως εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Jail Golden Dawn, που επικαλείται την έρευνα του ιδρύματος Expo με τίτλο: «Πάνω από εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις της ΕΕ χορηγούνται σε φασίστες», με διάταξη που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις 22/10/2014, αποφασίστηκε ότι οι νέοι κανόνες δεν θα τεθούν σε ισχύ παρά μόνο από τις αρχές του 2017.
Όπως σημειώνεται, είναι το «παραθυράκι» που αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή και η ομάδα των ακροδεξιών κομμάτων «Alliance for Peace and Freedom» (APF) ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνο το 2016 με 600.000 ευρώ. Μέρος αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη τον Μάη του 2016, με οργανωτή το Europa Terra Nostra (Ευρώπη Δική μας Γη), που παρουσιάζεται ως «ίδρυμα» του APF.
Πρόεδρος της ομάδας APF είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Φιόρε, επικεφαλής της φασιστικής οργάνωσης Forza Nuova, και αντιπρόεδροι ο υπόδικος της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού British National Party, Νικ Γκρίφιν (σημ: σήμερα επικεφαλής του Κόμματος Βρεττανική Ενότητα).
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: