Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 Ε ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ !!!


Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκεί όπου απαιτείται.
Τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα είναι αρκετά μεγάλα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους.
Σημειώνεται ότι στις επιχειρήσεις που αρχίζουν ξανά να λειτουργούν από  4 Μαΐου, δηλαδή βιβλιοπωλεία οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.
Επίσης, στα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής.
Για τη λειτουργία των ΚΤΕΟ ισχύουν οι ίδιοι όροι προσέλευσης πελατών.
Στο δεύτερο στάδιο που θα εφαρμοστεί στις 11 Μαΐου επανεκκινούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες της πρώτης φάσης. Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών με μάσκες και γάντια.

Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.


1ον. Οποιος νόμος με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ, επί ποινή, να αγοράσω προιόν που έχει ανατιμηθεί 500% το τελευταίο δίμηνο, είναι νόμος ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
Τέλος.

2ον. Άν ξέρουν αυτοί τι τους γίνεται, εγώ θα καταπιώ αντισηπτικό. Τι αντισυπτικό ??? Του Πατούλη βρέ σείς. Αυτό που χρησιμοποιεί κι η Πατούλαινα σαν καλλυντικό....

Η Περιφέρεια Αττικής διανέμει καλλυντικό ως... αντισηπτικό....
Ο Πατούλης κυκλοφόρησε ''αντισηπτικό - απολυμαντικό'' το οποίο όμως είναι....καλλυντικό και ΟΧΙ αντισηπτικό....
Και το μοιράζει με αυτοκόλλητο με το εθνόσημο προκειμένου να προβάλει τον κώλο του. Άμα αύριο μεθαύριο χρειάζονται χαρτοπετσέτες θα τις λογοτυπήσει κι αυτές.

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) λέει ότι το συγκεκριμένο προϊόν ΔΕΝ μπορεί να φέρει τις ενδείξεις ''Οινόπνευμα - Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση''

και η αρμόδια διεύθυνση, με το υπ. αριθμ. 42174 έγγραφο από 8/4, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί. Άρα η Περιφέρεια διακινεί και παράνομο προϊόν.
Και με ποιες διαδικασίες πήρε την προμήθεια και ποιος; Και το προϊον πώς θα διατίθεται και πού; Με αντίτιμο ή χωρίς; Το οινόπνευμα είναι σε έλλειψη και τα νοσοκομεία παρακαλάνε, πού και πώς βρήκε οινόπνευμα ο Πατούλης; Σοβαρά ερωτήματα.

Ρε παιδιά τι ζούμε;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: