Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ - Ο ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗ - Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ....ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !!! [ video ]

Ο Πύρρος Δήμας με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές και μεταξύ άλλων μίλησε για τον συνυποψήφιο του με το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, σημειώνοντας ότι είναι άδικα προφυλακισμένος και μάλιστα έστειλε και μήνυμα στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, λέγοντας πως θα τον ταράξουν στη νομιμότητα μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο. «Μιλάμε όλοι εμείς για τον κύριο Μπελέρη, γενναία απόφαση του πρωθυπουργού να τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο, είναι άξιο τέκνο της Χειμάρρας, είναι ένας πατριώτης που θεωρώ ότι άδικα, όχι εγώ όλος ο κόσμος που ξέρει είναι προαποφασισμένη η φυλάκισή του. Ήταν σχέδιο. Εμείς σαν Ευρωβουλευτές, που θα είμαστε στην Ευρωβουλή, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Μια χώρα που είναι υπό ένταξη, πρέπει να κάνει κάποια πράγματα, έχουν γίνει βήματα αλλά λειτουργούν με μεθόδους μαφίας». Πάντως εντύπωση κάνει το γεγονός πως ο πρώην ολυμπιονίκης από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει υπερασπιστής και εκφραστής ακραίων θέσεων, βγαίνοντας μάλιστα και μπροστά για να στηρίξει το σύστημα και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσότακη. Ας ενημερώσει κάποιος τον Πύρρο Δήμα πως στην αρχαία Αθήνα άρχοντες και βουλευτές εκλέγονταν με κλήρωση. Ο λαός ΔΕΝ θέλησε τον Πύρρο Δήμα για ηγέτη του στις εκλογές του 2015. Με κλήρωση μπορεί να εκλεγόταν.
Και ας πάμε τώρα στον Πύρρο. Τι ήταν ο Πύρρος.
Ένα παιδί που ήλθε περπατώντας από την Αλβανία του Χότζα στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ. Και μετά ήρθε ο Σγουρός (αφεντικό στην ομοσπονδία άρσης βαρών κλπ κλπ), ο Ιακώβου και το «σύστημα». Ένα σύστημα ντόπας που έφτιαξε μια υπερομάδα και που στο τέλος κατέληξε με τον Ιακώβου
και μερικά παιδάκια ένοχα και το Σγουρό υπερνομάρχη και περιφερειάρχη.
Βέβαια, θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση στις απόψεις του Πύρρου Δήμα, αφού είναι προφανές πως έχει μειωμένη αντίληψη.
Ο Πύρρος Δήμας ήταν στην εθνική ομάδα άρσης βαρών και δεν είχε πάρει χαμπάρι πως ντοπάρονταν σχεδόν όλοι εκτός από αυτόν. Δεν είσαι παιδάκι νηστικό από την Αλβανία πιά Πύρρο.
Είσαι χορτάτο αρκούδι από αμοιβές, τιμές, συμβόλαια, διαφημίσεις, χορηγούς που χορεύει  και αν σου ζητούν να ξεπληρώσεις, είναι δύσκολο να αρνηθείς.

Ο Πύρρος Δήμας ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, προφανώς, επελέγη λόγω των....''πολιτικών του ικανοτήτων'', έκανε το κομοδίνο του Βενιζέλου και ψήφιζε ανέμελος τα Μνημόνια.
Τα Μνημόνια που ψήφιζε ο Πύρρος Δήμας έδιωξαν πολύ κόσμο από τη χώρα, πριν έρθει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντελήφθη το μεγαλείο του Πύρρου Δήμα για να τον χώσει κι αυτόν σε κάποια θέση, αφού δεν εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2015.
Επίσης, ας ενημερώσει κάποιος τον Πύρρο Δήμα πως στα προτεκτοράτα δεν υπάρχουν ηγέτες.
Και προτεκτοράτο κατάντησε την Ελλάδα το κόμμα που στήριξε ο Πύρρος Δήμας ως βουλευτής.
Ήταν το ΠΑΣΟΚ που πουλούσε εθνική υπεροχή, σημαίες, εθνικό ύμνο και σανό στους Έλληνες με «υπερπρωταθλητές».
Ο Πύρρος Δήμας δεν έχει αντιληφθεί πως είναι ένα από τα κορυφαία σύμβολα της εποχής που η Ελλάδα καταστρεφόταν και αντί να κάτσει στη γωνιά του και να έχει το σεβασμό για τις αθλητικές του επιδόσεις, επέλεξε, μετά την χρεοκοπία, να γίνει και βουλευτής του σάπιου ΠΑΣΟΚ. Πραγματικά στενάχωρο ένας άνθρωπος σαν τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στην έξω πλευρά του φράχτη και που όταν τελικά ήρθε στην Ελλάδα, βίωσε έντονα τον ρατσισμό, να αισθάνεται υπερήφανος για τον φράχτη του Έβρου. «Το τείχος της Αλβανίας ήταν για να μας φυλακίσει. Το τείχος του Έβρου είναι για να μας προστατεύσει», ανέφερε. Εν ολίγοις, σημασία έχει σε ποια πλευρά του φράχτη βρίσκεσαι.
Κρίμα να ξεκινά τη δεύτερη πολιτική του καριέρα, στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά, από τον Έβρο. Απλά κρίμα…

Πύρρος όλων των Ελλήνων λέει ο άλλος και κατεβαίνει με τον Μητσοτάκη. Δεν είσαι όλων των Ελλήνων από σήμερα Πύρρο. Από σήμερα είσαι ο Πύρρος της δεξιάς .. Αυτός είσαι. Γι' αυτό ζήτα ψήφο από τους δεξιούς και όχι απ' όλους τους Έλληνες......

Αυτά για όσους πέφτουν απ’ τα σύννεφα....

Διαβάστε περισσότερα »

Ο....''ΜΑΠΑΣ'' Ο....''ΤΡΟΜΠΑΣ'' ΚΑΙ ΤΟ....''41%ΤΑΚΑΤΟ'' !!! [ video ]

Μία μεταξύ τους ξιφομαχία με τη λέξη «μάπα» για casus belli κέρασαν δύο από τις πιο εθισμένες στη δημοσιότητα φυσιογνωμίες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή οι Άδωνης Γεωργιάδης και Στέφανος Κασσελάκης. Η αρχή έγινε όταν ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσες άκρες σιγοντάρει την ακύρωση του τελικού του Conference.

«Με όσα προβλήματα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με όσα λάθη γίνονται -που γίνονται - δεν υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Δηλαδή όταν ακούς τον Κασσελάκη να ασχολείται όλη μέρα με αυτό, δηλαδή είναι σαν να λέει ''θέλω να ακυρωθεί ο τελικός του Conference League, να μην γίνει'', ''θέλω η Ελλάδα να μην διεκδικήσει καμία αθλητική διοργάνωση στο μέλλον'', δηλαδή τι λέει στην ουσία; ''Δεν κάνω για πρωθυπουργός, είμαι μάπας…''»

Εδώ μετά το 18:00 :

Ο ομολογουμένως γυμνασιακός χαρακτηρισμός «μάπας» προκάλεσε την οργή του Κασσελάκη, ο οποίος αντεπιτέθηκε μέσω Twitter. Δυστυχώς, δεν τον αποκάλεσε «τρόμπα» ή κάτι τέτοιο:                             
Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη που με χαρακτήρισε «μάπα». Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει. Παρακαλώ λοιπόν τον Άδωνη Γεωργιάδη να συνεχίσει να απευθύνει χαρακτηρισμούς προς εμένα. Όμως να μην τολμήσει ξανά να......
@skasselakis

Φυσικά, ο Άδωνις δεν θα το άφηνε τέτοιο challenge αναπάντητο, οπότε πήγε και σχολίασε ακριβώς από κάτω:

«Αγαπητέ» @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη…Αντιθέτως όμως όσα γράφετε εδώ είναι συνειδητά ψέματα.»....

  luben
Διαβάστε περισσότερα »

''ΛΥΓΟΥΡΕΣ'' ΚΑΙ....ΞΕΛΥΓΟΥΡΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΩΝ !!! [ video ]

Πολλά ερωτήματα εγείρει το κοστολόγιο σχετικά με ταξίδι που έκανε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ''Δήμητρα Λυγούρα'' τις ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερη της πατρίδα στην Ηλεία. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το συνολικό κόστος του ταξιδιού ανήλθε σε 2.000 ευρώ και αφορούσε σε «ημερήσια αποζημίωση και διανυκτέρευση» τόσο της ίδιας όσο και των αστυνομικών συνοδών της. Μάλιστα όπως επισημαίνεται στα σχετικά έγγραφα, το ταξίδι έγινε για «υπηρεσιακούς λόγους», με τη μόνη διαφορά ότι η Ηλεία δεν διαθέτει σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να πει κανείς ότι η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής πραγματοποίησε επίσκεψη τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της Δ. Λυγούρα και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το ταξίδι στην Ηλεία διήρκησε πέντε ημέρες και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα 7 Μαΐου, όταν και επέστρεψαν στην Αθήνα. Για το ταξίδι αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τρεις αποφάσεις που αφορούσαν σε «έγκριση δέσμευσης δαπάνης». Εξοδα αντιεγκληματικής πολιτικής1 Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία. Σχεδόν όλοι οι υπουργοί και γραμματείς της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν ταξιδάκια στην υγεία του κορόιδου. Κι αυτά που έχουν βγει στο «φως» δεν είναι ούτε το 1%.
Η Μενδώνη το έκανε ωραία και όμορφα. Τουλάχιστον 705.439 ευρώ από τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη έχει ξοδέψει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη με την....''υπευθυνη τάφου'' Α. Παναγιωταρέα προκειμένου να κάνουν ταξιδάκια τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, από το 2019, οπότε ανέλαβε τη θέση της. Το ποσό είναι ασύλληπτο όχι μόνο για τις δυνατότητες του μέσου πολίτη, αλλά ακόμη και γι’ αυτές επιτυχημένων επιχειρηματιών.
Θυμάμαι έβγαινε απόφαση για δέσμευση πίστωσης τάδε ποσού με δικαιολογία ότι θα ταξιδέψει στις 13 Περιφέρειες της χώρας μέσα σε έναν μήνα, προκειμένου, τάχα μου, να συναντήσει κάποιους, οι οποίοι δεν αναφέρονταν στην απόφαση.
Πήγαινε δηλαδή όπου ήθελε και συναντούσε και κάποιους για τα μάτια του κόσμου.
Τον Κωνσταντίνο Λούλη που είχε αποπεμφθεί από τη θέση του Γραμματέα Τουρισμού επειδή δεν διέθετε αναγνωρισμένο πτυχίο, τον θυμάστε; Αυτός είχε διορίσει μετακλητή υπάλληλο τη σύζυγό του και ταξίδεψαν από τις 25 ως τις 27 Νοεμβρίου 2019 στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να λάβουν, λέει, μέρος στην κοινή συνάντηση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) για τη συνεργασία στον τουρισμό και τον πολιτισμό (ΑΔΑ: Ω8Μ5465ΧΘΟ-ΦΕ8).
Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το.....

 
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΓΙΑ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ'' ΚΑΙ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ'' ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!! [ video ]

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Σύμφωνα με το Associated Press ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τον πόλεμο που ακολούθησε στη Γάζα, δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας του δικαστηρίου Καρίμ Χαν σε Αμερικανικό ΜΜΕ. Οι κατηγορίες εναντίον του Νεντανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν επίσης «πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας και σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση». Ο Χαν είπε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αναζητά επίσης ένταλματα για τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ καθώς και για δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς, τον Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ αλ Μασρί, τον αρχηγό των Ταξιαρχιών Αλ Κασέμ και πιο γνωστό ως Μοχάμεντ Ντεϊφ και τον Ισμαήλ Χανίγια. Τα εντάλματα κατά των Ισραηλινών πολιτικών σηματοδοτούν την πρώτη φορά που το ΔΠΔ στοχεύει τον κορυφαίο ηγέτη ενός στενού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια επιτροπή δικαστών του ΔΠΔ θα εξετάσει τώρα την αίτηση του Χαν για τα εντάλματα σύλληψης.

Πριν από περίπου ένα μήνα, όταν αποκαλύφθηκε πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα άνοιγε τον φάκελο σε βάρος των Ισραηλινών αξιωματούχων, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει πως σε περίπτωση έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης αυτό θα προκαλούσε «οργή ιστορικών διαστάσεων». Είχε επισημάνει επίσης πως το Ισραήλ....«έχει ένα ανεξάρτητο νομικό σύστημα που διερευνά αυστηρά όλες τις παραβιάσεις». Ερωτηθείς από την Κριστιάν Αμανπούρ σχετικά με τα σχόλια του Νετανιάχου, ο Χαν έστειλε το δικό του σαφές μήνυμα: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Εάν το Ισραήλ διαφωνεί με το ΔΠΔ, υπογράμμισε, «είναι ελεύθερο, παρά τις αντιρρήσεις του για τη δικαιοδοσία, να υποβάλουν προσφυγή ενώπιον των δικαστών του δικαστηρίου και αυτό τους συμβουλεύω να κάνουν». Σημειώνεται πως το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο ωστόσο επισημαίνει πως έχει δικαιοδοσία στη Λωρίδα της Γάζας, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, καθώς οι Παλαιστίνιοι ηγέτες έχουν συμφωνήσει επίσημα και έχουν δεσμευτεί με τις ιδρυτικές αρχές του δικαστηρίου το 2015....
  iEidiseis
Διαβάστε περισσότερα »

YAVAS - YAVAS. ΜΕ ΝΟΤΑΜ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2024 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! [ video ]

Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και να εκδίδει ΝΑVTEX και NOTAM δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για ασκήσεις μέχρι το τέλος του 2024 ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο απόγειο της «μυστικής προσωπικής διπλωματίας» που ασκεί, ερήμην του Ελληνικού λαού και των λοιπών πολιτικών αρχηγών διαπραγματεύεται Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα, με τρεις διαδοχικές ΝΟΤΑΜ, «δεσμεύει» αντίστοιχες περιοχές, βορείως της Λήμνου, ανατολικά της Σκύρου και νοτίως της Ικαρίας, για αεροναυτικές ασκήσεις από τις 15 Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Από την άλλη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταδικάσει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η Συμμαχία θα τηρήσει ουδέτερη στάση. «Υπάρχουν....''κάποιες διαφωνίες'' και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων. Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τις δύο χώρες «να τα βρουν».
Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε τοποθετηθεί ως «Πόντιος Πιλάτος» και την άνοιξη του 2018, όταν η Τουρκία είχε ξεκινήσει να εντείνει τις προκλήσεις της απέναντι στην Ελλάδα, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της στο Αιγαίο.
Για ακόμα μία φορά οι ''κορόνες'' της κυβέρνησης ότι θα καταγγείλει την Τουρκική επιθετικότητα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και ότι θα ζητήσει την καταδίκη της για παραβίαση του ''διεθνούς δικαίου'' αποδείχτηκαν αστείες.
Οι προκλήσεις αυτές δεν είναι άγνωστες σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που παζαρεύουν με την Τουρκία την παραμονή της στην Ευρωατλαντική συμμαχία και την απομάκρυνσή της από τη Ρωσική επιρροή.....
Διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΤΙΜΗ 550 € Η ΦΕΤΑ. 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ !!! [ video ]

Ένα από τα πιο ακριβά φρούτα του κόσμου είναι το καρπούζι Densuke, το οποίο έχει βάρος 7,5 κιλά και έχει τιμολογηθεί περίπου στα 5.500 ευρώ. 

Σύμφωνα με το Food Republic το καρπούζι Densuke είναι περιζήτητο τόσο για την εμφάνισή του όσο και για τη γεύση του, καθώς έχει μια γυαλιστερή, μαύρη φλούδα και έντονα κόκκινη, με ελάχιστα κουκούτσια, εξαιρετικά γλυκιά σάρκα.

Καρπούζι Densuke: Ο λόγος για την εξωφρενική τιμή

Ο κύριος λόγος που αυτά τα καρπούζια είναι τόσο ακριβά είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα. Όπως αναφέρθηκε, τα Densuke καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί Hokkaido στη βόρεια Ιαπωνία. Στην πλειονότητά τους, παράγονται στην ύπαιθρο γύρω από την πόλη Tohma, όπου το μικροκλίμα και το πλούσιο σε μέταλλα ηφαιστειογενές έδαφος καθιστούν δυνατή την καλλιέργειά τους.

Προέρχονται από σπόρους της ποικιλίας Black Diamond, που εισήχθη στη χώρα το 1981, όταν οι αγρότες του Χοκάιντο άρχισαν να επενδύουν σε καλλιέργειες εκτός των παραδοσιακών ορυζώνων. Το Densuke κατοχυρώθηκε ως εμπορικό σήμα το 1989, και έκτοτε μόνο τα καρπούζια που καλλιεργούνται στην περιοχή, τα οποία περνούν από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου και διασφάλιση ποιότητας, μπορούν να πιστοποιηθούν ως γνήσια. Για την καλλιέργειά τους απαιτείται εντατική εργασία και μεγάλη έκταση, πολύ νερό και συνεχής προσοχή για να ευδοκιμήσουν, και για αυτούς τους λόγους, μόνο μια περιορισμένη ποσότητα είναι διαθέσιμη κάθε καλλιεργητική περίοδο, που δεν ξεπερνά τις εκατοντάδες σε τεμάχια.

Τα μεγαλύτερα, αψεγάδιαστα και πιο ζουμερά καρπούζια, που αξιολογούνται ως κορυφαίας ποιότητας, πωλούνται μάλιστα σε δημοπρασίες, όπου οι τιμές τους εκτοξεύονται σε χιλιάδες ευρώ. Αλλά ακόμα και τα πιο προσιτά καταλήγουν σε ράφια ειδικευμένων οπωροπωλείων που λειτουργούν σαν «μπουτίκ» φρούτων, και διαθέτουν τους πιο ποιοτικούς και ακριβούς καρπούς, όπως τα πεπόνια Yubari King, τα μάνγκο «Αυγό του Ήλιου» και τα μήλα «Sekai Ichi» («τα καλύτερα του κόσμου»). Από τα τέσσερα τοστ του Παυλόπουλου, στη φέτα καρπούζι του Βορίδη. «Έχει τεράστια σημασία η καταναλωτική συμπεριφορά» είπε ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: «Να πάει (σ.σ. ο καταναλωτής) να ψωνίσει από εκεί που βρίσκει φθηνότερα». Αφού μετέφερε μια εικόνα που έβλεπε από το εξωτερικό από κάποιους που αγόραζαν μια φέτα καρπούζι, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αν πάρετε ολόκληρο το καρπούζι, τελικώς καταλήγετε να μην σας αρέσει τόσο πολύ και να πετάτε και το μισό…» Αμ κύρ Μάκη μας, το ξεπεράσαμε το επίπεδο που αγοράζουμε από εκεί που πουλάνε φθηνότερα, ξεπεράσαμε και το επίπεδο να ψωνίζουμε μέσω internet, για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Πλέον είμαστε στο επίπεδο του «τι άλλο να κόψουμε, για να βγάλουμε τον μήνα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Συνολάκη. Τι ποιός Συνολάκης
;;; Ο πρωθυπουργικός ξάδερφος ντέ, αυτός που θα εκκένωνε το Μάτι σε 25 λεπτά. Αυτός γιά. Μας είπε να μειώσουμε την κατανάλωση. Να πάρουμε ένα λιγότερο ζευγάρι παπούτσια, λιγότερα ρούχα, να κλείνουμε τα φώτα, να σταματήσουμε την υπερκατανάλωση τροφίμων. Στο πλαίσιο της προστασίας του Περιβάλλοντος, βέβαια. Να τα λεμέ αυτά γιατί σωστά είναι. Αλλά δεν του είπε κανείς του κυρ Συνολάκη ότι όλα αυτά τα έχει επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη στους Ελληνες πολίτες που έχουν περικόψει τα πάντα, πολλοί δεν αγοράζουν κανένα ρούχο και κανένα ζευγάρι παπούτσια, δεν έχουν θέρμανση, ούτε καν φαγητό στο τραπέζι τους και χιλιάδες χάνουν ακόμα και το σπίτι τους; Ότι τα έχουμε ήδη κόψει αυτά, όχι για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά για τη δική μας προστασία, για να μην μας πάρουν το σπίτι ή να μην πάμε φυλακή;
ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ !!!                                             
Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό “βασιλιάς”! Γλυκό, δροσερό, ζουμερό τρώγεται φρέσκο, ως γλυκό κουταλιού αλλά και τηγανητό(!) ή εν είδει δροσερής γρανίτας. Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου και καλλιεργείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, ενώ μόλις τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι “υδροπέπων”, αφού η λέξη “καρπούζι” προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική “karpuz”. Κι από τα γενικότερα, λοιπόν, εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για το καρπούζι ήρθε η ώρα να δούμε 10 βασικά πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε γι’ αυτό…
10. Πολύχρωμες ποικιλίες
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, το καρπούζι καλλιεργείται ανά τον κόσμο σε περισσότερες από 1.200 ποικιλίες που διαφοροποιούνται μεταξύ τους όχι μόνο βάσει του χρώματος αλλά και του σχήματος, και της υφής και των σπόρων. Επιπλέον μεγάλη διαφορά υπάρχει και στη γλυκύτητα της σάρκας, που διαβαθμίζεται ανάλογα με την ποικιλία. Έτσι το κίτρινο καρπούζι είναι λιγότερο γλυκό και διατηρείται περισσότερο χρόνο σε σχέση με το κόκκινο, ενώ το πορτοκαλί έχει στυφή γεύση και οι σπόροι απουσιάζουν εντελώς από το εσωτερικό του.
9. Χαμηλή θερμιδική πυκνότητα
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Πλούσιο με σημαντικές βιταμίνες όπως Α και C, πολλών ανόργανων συστατικών και απουσία χοληστερόλης και λιπών, το καρπούζι είναι ένας απολύτως υγιεινός καρπός που δροσίζει χωρίς να παχαίνει. Με λίγα λόγια το καρπούζι όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα, αλλά περιέχει και λιγότερα σάκχαρα. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από άλλα φρούτα, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα, γιατί τροφές με πολύ νερό χορταίνουν περισσότερο χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες. Το καρπούζι έχει, λοιπόν, αυτό που λέμε χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, αποτελώντας σημαντικό “όπλο” σε μια ισορροπημένη διατροφή.
8. Φρούτο ή λαχανικό
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Το καρπούζι αναγνωρίζεται ευρέως ως φρούτο και είναι στενά συνδεδεμένο με την κίτρινη κολοκύθα (φρούτο κι αυτή!), με την έννοια ότι ο καρπός του είναι γλυκός και καταναλώνεται ως επιδόρπιο. Το άλλο βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το καρπούζι από τα λαχανικά είναι η επικονίαση, με την οποία γίνεται ο πολλαπλασιαμός του φυτού, με τη βοήθεια των μελισσών, σε αντίθεση με τα λαχανικά που δεν έχουν καμία σχέση με επικονίαση, καθώς τα περισσότερα είναι αυτογονιμοποιούμενα.
7. Παγκόσμια παραγωγή
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το καρπούζι έχει περίπου 1.200 ποικιλίες που καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των χωρών που παράγουν και εξάγουν αυτό το φρούτο είναι πάνω από 100, επειδή η καρπουζιά μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Το Νο1 στη λίστα της παγκόσμιας παραγωγής καρπουζιού διατηρεί η Κίνα, και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες χώρες.
6. Σε συσκευασία δώρου
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η παράδοση να προσφέρουν στην Κίνα και την Ιαπωνία το καρπούζι ως δώρο έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια, και μάλιστα αποτελούσε ένδειξη αγάπης και φιλίας μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι τα τριαντάφυλλα και οι ανθοδέσμες είναι ξεπερασμένες, ενώ ένα τετράγωνο καρπούζι, για παράδειγμα,με τον απαραίτητο φιόγκο δείχνει και με το παραπάνω όλα τα… ζουμερά συναισθήματα!
5. Παράξενοι γευστικοί συνδυασμοί
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Μπορεί όλοι να γωνρίζουμε το καρπούζι ως φρούτο, που καταναλώνεται σκέτο και μας δροσίζει το καλοκαίρι, όμως σε διάφορες κουζίνες του κόσμου συνδυάζεται άριστα με… παράδοξα υλικά, δημιουργώντας νέες λαχταριστές γεύσεις. Για παράδειγμα, το καρπούζι ταιριάζει απόλυτα με φέτα και μπλε τυρί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να βάλουν στο πιάτο τους ένα “μπιφτέκι καρπουζιού με τυρί”, το οποίο συνηθίζουν πολύ στον αραβικό κόσμο (Watermelon Burgers with Cheese). Επιπλέον, μια φέτα καρπούζι με προσούτο, λίγο μαλακό τυρί Brie και μπόλικο λεμόνι αποτελεί μια μοναδική γκουρμέ απόλαυση για κάθε ουρανίσκο!
4. Κρατήστε τους σπόρους
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Οι σπόροι του καρπουζιού είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν χρειάζετε να ανησυχείτε καθόλου εάν καταπιείται μερικούς! Έχουν απαλή υφή και είναι σχεδον άγευστοι, ενώ σε αρκετές χώρες του κόσμου τους καβουρντίζουν και τους καταναλώνουν ως άριστο συνοδευτικό του καφέ και του τσαγιού ή απλώς σαν ένα σνακ για να… περνά η ώρα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Επιπλέον, μπορείτε να τους φυτέψετε και με λίγη φροντίδα και προσοχή στο πότισμα να έχετε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας καρπουζιές.
3. Γιατροσόφια
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Το καρπούζι ενδείκνυται να τρώγεται με άδειο στομάχι πριν από το δείπνο, καθώς καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και κρατά το πεπτικό σύστημα σε άριστη κατάσταση. εγκοπή. Θεραπευτική επίδραση ασκεί το καρπούζι στις παθήσεις του ήπατος, ενώ είναι αποτελεσματικό ως φρούτο σε κυστίτιδες και γενικά σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτοί που πάσχουν από διάρροια πρέπει να καταναλώνουν αρκετό καρπούζι, ενώ τρεις μερίδες καρπουζιού την ημέρα δίνει λάμψη και διατηρεί το δέρμα σε άψογη κατάσταση.
2. 90% νερό
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Το καρπούζι περιέχει περίπου 92% νερό και μόνο 5% ζάχαρη, γι’ αυτό και η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη διούρηση. Κι αν αυτό θεωρείται από κάποιους… ενοχλητικό, σκεφτείτε ότι έτσι καθαρίζονται το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και τους μικρούς λίθους! Επίσης, η υπερβολική ποσότητα νερού που υπάρχει στο καρπούζι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να το καταναλώνουμε αμέσως μετά το γεύμα ή το δείπνο, επειδή επηρεάζει αρνητικά την πέψη. Καλύτερα σκέτο κάποια άλλη ώρα.
1. Το μεγαλύτερο στον κόσμο
perierga.gr - 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μεγαλύτερο καρπούζι στον κόσμο “ζυγίστηκε” στα 108 κιλά περίπου! Καλλιεργήθηκε στο Τενεσί από τον Bill Carson στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και κατέχει επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες εδώ και 22 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ'' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ''ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ'' ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ !!! [ Photos - Video ]

Το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ ή ''Παρθενώνας της Μακεδονίας'' στις Αιγές ολοκληρώθηκε, τέλος 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Το μνημείο αποδίδεται στο κοινό με αναστηλωμένο το μεγάλο περιστύλιο, το πρόπυλο και τις στοές της πρόσοψης, αναταγμένους τους τοιχοβάτες και συντηρημένα τα ψηφιδωτά των τεράστιων ανδρώνων, των χώρων, δηλαδή, που φιλοξένησαν τα συμπόσια των Μακεδόνων βασιλέων. Το έργο «Στερέωσης, συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του ανακτόρου των Αιγών» που υλοποιείται από το 2007, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, με διαδοχικές εντάξεις, σε δύο χρηματοδοτικές περιόδους του ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020. Ο στόχος του σχεδιασμού των έργων στις Αιγές, ήταν εξαρχής, η συστηματική και καθολική αποκατάσταση και ανάδειξη του ιδιαίτερα εκτεταμένου αρχαιολογικού χώρου, ώστε να εξελιχθεί σε ένα τεράστιο αρχαιολογικό πάρκο, με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες πλήρη, ενιαία και ολοκληρωμένη γνώση και εμπειρία της ιστορίας της πόλης των Αιγών, των βασιλέων της και της ευρύτερης Μακεδονίας. Η αναστήλωση του ανάκτορου του Φιλίππου Β΄, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, μαζί με τη νεκρόπολη και την ταφική συστάδα των Τημενιδών, έκτασης σχεδόν 550 στρεμμάτων, που το 2021 αποδόθηκε στο κοινό, ως επισκέψιμος δενδροφυτεμένος χώρος, αρχαιολογικής και φυσιολατρικής περιήγησης, το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, το αρχαίο θέατρο, και το Κεντρικό Μουσείο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2022, συγκροτούν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών. Στο σύνολο αυτό προστίθενται και όποια μνημεία ή τμήματα του αρχαιολογικού χώρου συντηρούνται, ώστε να είναι σύντομα επισκέψιμα. Το ανάκτορο χτισμένο, στα μέσα του 4ου αι. π.Χ., από τον Φίλιππο Β΄, το ''βασίλειον καθίδρυμα'' των Αιγών, το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας, σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να συναρμόζει την Αγορά, τον τόπο συνάθροισης των πολιτών της Μητρόπολης των Μακεδόνων, με την βασιλική παρουσία και εξουσία.

Εδώ, στο μέγα περιστύλιο του ανακτόρου, το φθινόπωρο του 336 π.Χ. ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Αλέξανδρος και ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, που μετασχημάτισε τον τότε κόσμο σε Οικουμένη. Το ανάκτορο των Αιγών, ένα απολύτως πρωτοποριακό για την εποχή του οικοδόμημα, έγινε πρότυπο και αρχέτυπο, γνώρισε χιλιάδες επαναλήψεις καθορίζοντας, για πολλούς αιώνες, την εικόνα της δημόσιας αρχιτεκτονικής, σε ανατολή και δύση. Σύμβολο της Μακεδονικής ηγεμονίας, το μνημείο καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 148 π.Χ., κάηκε και λιθολογήθηκε για να χαθεί από προσώπου γης. Τώρα, καθώς οι εργασίες αναστήλωσής του ολοκληρώνονται, παραπέμπει ξανά στην αρχική του εικόνα. Οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, σύντομα θα μπορούν να έχουν μια ολοζώντανη εικόνα «του Παρθενώνα της Μακεδονίας» - όπως είχε χαρακτηρίσει το μνημείο ο Wolfram Hoepfner, ένας από τους σπουδαιότερους μελετητές της Αρχαίας Ελληνικής Αρχιτεκτονικής - το οποίο με πολύ κόπο, επιμονή και υπομονή αναδύεται από την λήθη των αιώνων. Ένα μέρος, μήκους 30μ., του άνω ορόφου του κεντρικού τμήματος της πρόσοψης του ανακτόρου, της οποίας η αναστήλωση στο μνημείο δεν κατέστη δυνατή, για λόγους στατικούς καθώς δεν διασώθηκε το ενδιάμεσο αρχαίο υλικό, εκτίθεται ανατεταγμένο στο Κτήριο του Κεντρικού Μουσείου. Όσοι πιστοί προσέλθετε....













































Βασιλικοί τάφοι Αιγών (Βεργίνα)

Βεργίνα, μνημείο Πολιτιστικής Kληρονομιάς και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στη Μακεδονία σάς περιμένει μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.
Βρίσκεστε στη Βόρεια Ελλάδα, στην άκρη του Μακεδονικού κάμπου. Στους πρόποδες των Πιερίων. Μπαίνετε στον τύμβο. Ακολουθείτε αναγκαστική πορεία. Καθώς το φως της ημέρας σβήνει, ο χώρος όπου εισέρχεστε σας προκαλεί έντονα συναισθήματα. Σε λίγο θα γίνετε μάρτυρας του μεγαλείου της αρχαίας Ελλάδας. Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα και το σπουδαιότερο στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, θα σας αποκαλύψει τα μυστικά του....

















Νησί Ιωαννίνων

Η ανάσα της Παμβώτιδας. Σαν πρωινή αχλή οι μύθοι και οι παλιές ιστορίες κυλούν πάνω στον καθρέφτη της λίμνης μαζί με τις βάρκες και τα καραβάκια που ταξιδεύουν για το απίθανο νησi, ξεκινώντας από την αισθαντική προκυμαία κάτω από τα τείχη της ζωντανής καστροπολιτείας, μιας από τις λίγες που συνεχίζουν τη ζωή τους μέσα στους αιώνες. Λένε ότι τα ονομαστά χέλια της Παμβώτιδας έφταναν μέχρι το σεράι του Σουλτάνου στην Πόλη. Τώρα μπορείτε να τα δοκιμάσετε στις ταβέρνες στο Νησί μαζί με καραβίδες και βατραχοπόδαρα. Τις καραβίδες μπορούν να τις κάνουν με σκορδαλιά αν τους κάνετε τη σχετική παραγγελία μια ημέρα πριν!!!! Ένα νησί στην καρδιά των βουνών. Η δεύτερη διακλάδωση του παραλίμνιου δρόμου των Ιωαννίνων είναι υδάτινη και τραβά για το Νησί, μια ιδιαίτερη ψαράδικη κοινότητα με τον παραδοσιακό οικισμό της ανάμεσα στα βουνά. Τα γραφικά καραβάκια ξεκινούν από την προκυμαία, λίγο μετά την πύλη του Κάστρου. Στο λιμάνι του Νησιού σας υποδέχεται πλέον μια τουριστική ατμόσφαιρα, αλλά και ένα πιάτο με τα ονομαστά γιαννιώτικα γλυκά που προσφέρουν μέλη του γυναικείου συνεταιρισμού ενδημικών προϊόντων. Στα ενυδρεία μπροστά από τις ταβέρνες κολυμπούν όλα τα καλά της λίμνης, στα τραπεζάκια του καφέ περιμένουν οι ναργιλέδες και τα πλακόστρωτα σοκάκια είναι ανοιχτά για ένα γύρο στην πραγματική φυσιογνωμία του Νησιού. Οι βάρκες μοιάζουν να είναι αραγμένες στις αυλές των σπιτιών και ο περιφερειακός δρόμος δεξιά από το λιμάνι πηγαίνει προς τις ονομαστές μονές με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, τα μοναστήρια των Φιλανθρωπινών και του Ντίλιου, που είναι επισκέψιμα, και της Ελεούσας που ακόμη είναι κλειστό, αφιερωμένα και τα τρία στον Αγιο Νικόλαο. Εκατέρωθεν του δρόμου πρωταγωνιστούν τα χρώματα της φύσης, αριστερά τα αγριολούλουδα και δεξιά οι εντυπωσιακές καστανοκέφαλες πάπιες και τα άλλα πουλιά του νερού, μέχρι τη μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στην άκρη του οικισμού, όπου εκτελέστηκε ο θρυλικός Αλή Πασάς και τη μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Ετσι φτάνετε στην άκρη του προβλήτα όπου τελειώνει ο γύρος του νησιού και αρχίζει ξανά ένα νέο ταξίδι στον αέναο κύκλο του θρύλου της Παμβώτιδας....,.








Διαβάστε περισσότερα »