Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ....ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ SURVIVOR !!!

Μια άγνωστη λεπτομέρεια για την διεξαγωγή του φετινού Survivor έρχεται στο φώς της....δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, η φετινή παραγωγή του παιχνιδιού που διαδραματίζεται στον Άγιο Δομίνικο, όχι μόνο δεν απαιτεί έξοδα από την πλευρά του ΣΚΑΪ, αντίθετα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο και εξασφαλίστηκε απ΄τον φαληρικό σταθμό μερικούς μήνες πριν.
Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Γιάννης Αλαφούζος, συμπλήρωσε δύο αιτήσεις για την εξασφάλιση ΕΣΠΑ, μία για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού κι άλλη μία για αυτές του ΣΚΑΪ. Στην περίπτωση του Survivor, δικαιολόγησε την υποψηφιότητα χαρακτηρίζοντας την παραγωγή ως φροντίδα για τους δοκιμαζόμενους από την κρίση Έλληνες με την παροχή δωρεάν στέγης και σίτισης σε εξωτική τοποθεσία, με όλα τα έξοδα μετακίνησης πληρωμένα. Η πρωτοβουλία αυτή κέρδισε τα εύσημα της επιτροπής και δεν άργησε να εγκριθεί, εξασφαλίζοντας στο κανάλι μεγάλη ρευστότητα.
«Ήταν πολύ εύκολο να λάβουμε την επιχορήγηση από το πρόγραμμα. Το μοναδικό μας επιχείρημα, ήταν απλό και σαφές. Πώς θα κατάφερναν να επιβιώσουν ένας πρώην μισθοφόρος, ένας μάνατζερ ράγκμπι, ένας μπόντι μπίλντερ, ο Λάμπρος Χούτος, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Στέλιος Χανταμπάκης και όλοι οι υπόλοιποι, σε μια χώρα με διαλυμένη οικονομία;», εκμυστηρεύεται αξιωματούχος του σταθμού και συνεχίζει:
«Εδώ που τα λέμε, ακόμη και στην Ελβετία δύσκολα θα επιβίωναν και θα έβρισκαν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι, αλλά ειδικά στην Ελλάδα θα είχαν μερικούς μήνες ζωής. Εμείς τους εξασφαλίζουμε καρύδες και άφθονο νερό για μερικούς μήνες κι αυτοί μας δίνουν τηλεθέαση. Όλοι είμαστε κερδισμένοι».
Ο μοναδικός τέλος που δεν μπορεί να χαρεί όσο θα ήθελε με τις εξελίξεις, είναι ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει με τα ίδια επιχειρήματα χρηματοδότηση και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: