Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!! [ video ]

''Πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι η ώρα για την άμυνα, τη μάχη, από την οποία εξαρτάται η τύχη του κράτους και του λαού, και όχι για φάρσα, που μόνο η Ρωσία περιμένει από την Ουκρανία. Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα για εκλογές'', δήλωσε ο Ζελένσκι στην καθημερινή του ομιλία.

''Πρέπει να ενωθούμε, να μην διχαζόμαστε, να μην αναλωνόμαστε σε έριδες ή άλλες προτεραιότητες'', προέτρεψε.

Εάν η Ρωσία δεν είχε εισβάλει τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία, οι βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί στην Ουκρανία φέτος τον Οκτώβριο και οι προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024.

Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας προχώρησε σε δίωξη, κατά του Ζελένσκι και του Κοινοβουλίου της χώρας με... την κατηγορία ότι αδράνησαν αφού δεν προκηρύχθηκαν οι Προεδρικές εκλογές.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ζελένσκι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι προγραμματισμένες, για την Άνοιξη του 2024, εκλογές, σε καιρό πολέμου, ενώ το κόστος είναι μεγάλο και αυτά τα χρήματα τα χρειάζεται η χώρα για τον πόλεμο.

Κάλεσε τα κόμματα της Ράντας να μείνουν ενωμένα.
Ωστόσο και η Ρωσία σε καιρό πολέμου έκανε κανονικά, τις εκλογές, για τον νέο Πρόεδρο.
Πριν την ακύρωση των εκλογών, είχε προηγηθεί η αποτυχημένη "αντεπίθεση" του καλοκαιριού και ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

Ουσιαστικά, η θητεία του Ζελένσκι έχει λήξει, από την στιγμή, που δεν προκηρύχθηκαν εκλογές. Επισήμως, λήγει στις 21 Μαΐου.
Η χώρα κυβερνάται με στρατιωτικό νόμο, προς το παρόν και πολλοί Ουκρανοί αμφισβητούν την συνταγματική εγκυρότητα των αποφάσεων ενός έκπτωτου Προέδρου.
ΗΠΑ, ΕΕ, χώρες της Δύσης, που εξάγουν....''Δημοκρατία'', επιβραβεύουν και σιωπούν....

 

Ioanna Ypsilanti

Δεν υπάρχουν σχόλια: