Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ !!!

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει άμεσα λύση στο ζήτημα του χρέους σε τέτοιο βαθμό που «θα αναγκαστώ να φορέσω γραβάτα στο τέλος» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο γραφείο του στη Βουλή. 

«Τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά, too good to be true, που μπορεί να αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Το ΔΝΤ εννοεί αυτά που λέει. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο» σημείωσε ο πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι «αυτό σημαίνει επίσης πως μπορεί να είναι μια δύσκολη βραδιά η 22α Μαϊου και να μην έχουμε συμφωνία» και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει όμως και η θετική πλευρά. Να έχουμε λύση». «Η γερμανίδα καγκελάριος μου ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του χρέους δεν το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Β. Σόιμπλε αλλά ότι είναι κοινή απόφαση. Μου είπε ότι είμαστε “on board” στη διαπραγμάτευση», τονίζοντας ο πρωθυπουργός ότι «η συνομιλία μου μαζί της μου έδωσε να καταλάβω ότι θα έχουμε θα έχουμε συμφωνία στις 22 Μαίου». «Η Μέρκελ δεν θέλει να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο με ανοιχτό το ελληνικό θέμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ο ίδιος έστειλε μήνυμα ότι διεμήνυσε ο ίδιος στην Κριστίν  Λαγκάρντ, πως αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος η Ελλάδα δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα. «Οι αγορές δεν κλείνουν το καλοκαίρι» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι μπορεί η χώρα να δοκιμάσει έξοδο στις αγορές ακόμη και πριν από την είσοδο της στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.
Αιχμηρός στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στη ΝΔ καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε τροπολογία με τα δικά της «αντίμετρα». «Καλωσορίζουμε την ΝΔ στην λογική των αντιμέτρων» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «είναι μια ενδιαφέρουσα στροφή» και με νόημα ανέφερε ότι η ΝΔ καταθέτει τροπολογίες μόνο για τα αντίμετρα και όχι για τα μέτρα.
Έτσι, είπε, εμφανίζεται η ΝΔ να δηλώνει μόνον ότι θα τα εφαρμόσει «κι εγώ να λέω ότι δεν θα τα εφαρμόσω» αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος. Όταν ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το προβάδισμα
της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με αισιόδοξο τόνο ότι «δύο χρόνια είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος» ενώ ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «αν έχουμε λευκό καπνό για το χρέος θα έχουμε τσουνάμι επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: