Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟ.....90% ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Οι αγορές ομολόγων καρφώνουν την Ελλάδα σαν οικονομικό σουβλάκι!” Οι Financial Times προσπαθούν με... μαύρο χιούμορ να σκιαγραφήσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Σύμφωνα με το συντάκτη του δημοσιεύματος, “σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί στο μέλλον να εξυπηρετήσει το χρέος της”.
Πάτημα στις προβλέψεις του δημοσιογράφου δίνει το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ που εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει 90% πιθανότητες να χρεοκοπήσει.


Ο αμερικανικός οργανισμός εφιστά την προσοχή στην Ελλάδα και τονίζει ότι η δημοπρασίες των εντόκων γραμματίων έγιναν με υψηλά επιτόκια και επίσης θεωρεί πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα είναι πολύ υψηλές τη στιγμή που η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. “Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν κάθεται πολύ άνετα στην καρέκλα του”, αναφέρει το δημοσίευμα.


Στην ίδια έκθεση, αναφέρεται η δημοσιονομική επιδείνωση Ιρλανδίας και Πορτογαλίας καθώς και η άνοδος των spreads των ομολόγων των δύο χωρών σε σύγκριση με το γερμανικό καθώς και η άνοδος των ασφαλίστρων κινδύνων.


Για την Ιρλανδία χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι έχει CDS υψηλότερα από του Λιβάνου και του Ντουμπάι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: