Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ANTE...........GEIA !!!





Από την άλλη μεριά όμως, ο πρωθυπουργός δεν είναι «εμείς» με την ομολογημένη απογοήτευση και τάση φυγής. Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι αυτός που έχει αναλάβει τη δουλειά να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, σε μια νέα εποχή, σε ένα αύριο χωρίς κηδεμονίες, οικονομικούς ελέγχους και εποπτείες. Πως λοιπόν σηκώνεται και φεύγει αυτές τις συγκεκριμένες μέρες που:



*καταρτίζεται ο σκληρότερος και δυσκολότερος προυπολογισμός των τελευταίων δεκαετιών



*οι επόπτες και τα κλιμάκια του ΔΝΤ είναι στην Αθήνα και κάνουν φύλο και φτερό τους λογαριασμούς, τα έσοδα , τα έξοδα επιβάλλοντας δια της απειλής «αν δε συμμορφωθείτε με τις εντολές μας, δεν έχει άλλα δανεικά» , την οικονομική πορεία της χώρας.



Προσπαθώντας να κατανοήσει κανείς τη λογική με την οποία ο πρωθυπουργός διαμόρφωσε το πρόγραμμά του έτσι ώστε να απουσιάσει αυτό το 12ήμερο από τη χώρα, καταλήγει στα εξής ενδεχόμενα:



*είτε είναι απόλυτα ικανοποιημένος και σίγουρος ότι το πεντηκονταμελές κυβερνητικό σχήμα μπορεί να συντονιστεί και να συνεργαστεί άψογα κατά την απουσία του.



*είτε θεωρεί πως για τη δουλειά του προυπολογισμού δεν του πέφτει λόγος, αφού έτσι κι αλλιώς τον φτιάχνουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ, άρα μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του ένα ταξιδάκι «μέσης διάρκειας» μακριά από τα βάσανα της κυβερνητικής καθημερινότητας



*είτε έχει σοβαρότερη δουλειά στο εξωτερικό.



Καθώς θεωρούμε ότι ο Γ. Παπανδρέου πράγματι καταβάλει τεράστιες και διαρκείς προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το οικονομικό μπάχαλο της χώρας – για τη δημιουργία του οποίου και ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε-- δε νομίζουμε πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κλέψει χρόνο για να ξεκουραστεί από την υπερπροσπάθεια για την επίτευξη του στόχου του ενός εκατομμυρίου απολυμένων που κατάφερε. Προσπαθεί για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση (υπέρ των πιστωτών) του ελληνικού χρέους που θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει κατά την οχταήμερη παραμονή του στις ΗΠΑ και στις συναντήσεις του με τα μεγάλα λαμόγια της παγκόσμιας πιάτσας, που είναι έτοιμα να του πάρουν και τα σώβρακα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: