Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ.......ΕΜΕΙΣ ???

Σεισμολογικό Πάτρας: "Δεν ανησυχούν οι μικροσεισμοί"



Απέφυγε να κάνει δηλώσεις το πρωί ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας
Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιο Σώκο, ο οποίος μίλησε το πρωί στο www.thebest.gr, οι μικροσεισμοί που εκδηλώνται από χθες το απόγευμα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εντάσσονται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και δεν φαίνεται να εμπνέουν ανησυχία.
Οι δονήσεις έχουν επίκεντρο την Πάτρα, την Κεφαλονιά, ενώ τα ξημερώματα ασθενείς δονήσεις εγιναν αισθητές και στα Γιάννενα.
Ο Ευθύμιος Σώκος είπε χαρακτηριστικά, ότι αν κοιτάξουμε την σεισική καταγραφή πριν από δέκα μέρες ή και λίγο καιρό πιο πριν, θα δούμε την ίδια σχεδόν εικόνα.
Οι δονήσεις αν και μικρού μεγέθους, ανησυχούν ωστόσο πολλές τους κατοίκους και ιδιαίτερα τώρα, μετά την ανακοίνωση του σεισμολόγου Γεράσιμου Χουλιάρα, σύμφωνα με την οποία, η ομάδα ΒΑΝ έχει λάβει προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα από τον σεισμολογικό σταθμό της Πάτρας.
Ο κ. Χουλιάρας το πρωί δεν προχώρησε σε δηλώσεις, είπε στο www.thebest.gr, ότι δεν είχε χρόνο και μας παρέπεμψε για οποιαδήποτε ενημέρωση το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: