Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Και εγένετο «Τράπεζα Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» - Δεν συγχωνεύεται με την ΑΤΕ


Η δημιουργία νέας τράπεζας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει δρομολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες η νέα τράπεζα θα φέρει τον τίτλο «Τράπεζα Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων». Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα απαιτηθούν μήνες ωστόσο φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν καταλήξει στα βασικά...
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ταμείου και του υφυπουργού Οικονομικών κ Σαχινίδη συμφωνήθηκε ότι η νέα τράπεζα θα είναι αυτόνομη και δεν θα συγχωνευθεί με την ΑΤΕ Bank.
Eίχε εξετασθεί η απόσχιση δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ενσωματωθούν στην ΑΤΕ Bank αλλά η λύση αυτή ήταν πολύ ριψοκίνδυνη και δεν θα κατέληγε σε ασφαλή αποτελέσματα. Ταυτόχρονα υπήρχαν ανησυχίες για εκροή καταθέσεων από το Ταμείο το οποίο προσφέρει υψηλά προθεσμιακά επιτόκια στο 4,40% και 4,60% για να συντηρεί τα 3,77 δις ευρώ καταθέσεις. Οι καταθέσεις θα μεταφερθούν στην νέα τράπεζα όπως και τα δάνεια και θα διασφαλίζονται από το ελληνικό δημόσιο όσο η τράπεζα παραμένει υπό κρατικό έλεγχο.
Η τράπεζα που θα προκύψει και θα φέρει χαρακτηριστικά ειδικού πιστωτικού ιδρύματος θα διαθέτει ενεργητικό 4 δις ευρώ  σε σχέση με τα 6,67 δις ευρώ που είναι την τρέχουσα περίοδο.
Τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποτελούνται  από Ενεργητικό 6,67 δις ευρώ, Δάνεια 5,284 δις ευρώ Καταθέσεις 3,77 δις ευρώ, Παρακαταθήκες 1,9 δις ευρώ , Διαθέσιμα 914 εκατ ευρώ , Αποθεματικά 655 εκατ ευρώ ενώ τα Κέρδη ανέρχονται πέριξ των 160 εκατ ευρώ.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: