Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ....ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!! Νο 6

Ένοχος για βιασμό κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Moshe Katsav, από δικαστήριο του Τελ Αβίβ...  ..μετά τις καταγγελίες από μία πρώην υπάλληλό του, που αφορούν στην περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού τη δεκαετία του ’90.
Οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι πείσθηκαν από τις αποδείξεις που προσκόμισε η καταγγέλλουσα.
Ο Moshe Katsav παραιτήθηκε από αρχηγός του κράτους το 2007 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2009. Πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τεσσάρων ετών, αν και λέγεται ότι ο Katsav θα αποταθεί σε ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ, αφού ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βιασμός χρονολογείται τον Απρίλιο του 1998, όταν η καταγγέλλουσα ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρόεδρος την βίασε αρχικά στο γραφείο του στο Υπουργείου Τουρισμού και αργότερα σε ένα ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ.
Στη συνέχεια υπήρχαν και άλλες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση άλλων δύο γυναικών το 2003 και το 2005, στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του.
Ο Moshe Katsav γεννήθηκε στο Ιράν αλλά η οικογένειά του μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1951, όταν εκείνος ήταν έξι ετών. Έγινε μέλος του δεξιού συντηρητικού Likud και κατέλαβε πολλά κυβερνητικά πόστα πριν γίνει πρόεδρος.
Οι κατηγορίες εναντίον του ήρθαν στο φως το 2006 και ένα χρόνο μετά οδηγήθηκε σε παραίτηση. Τον διαδέχθηκε ο Shimon Peres.

Δεν υπάρχουν σχόλια: