Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

AΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ....ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ !!!

H κυβέρνηση της Ουγγαρίας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, με επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της, που συνυπογράφεται και από τους ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας και της Τσεχίας, ζήτησε από την Κομισιόν του «μεταλλαγμένου» Μπαρόζο, να προχωρήσει στην καθιέρωση ποινικών διώξεων, σ' όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τα «εγκλήματα» που, κατά τους συντάκτες της επιστολής, διέπραξαν οι κομμουνιστές.
Παρά το γεγονός ότι, το αίτημα και μόνον της επιστολής, έρχεται σε ευθεία αντίθεση, με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύουν τις διακρίσεις, η Κομισιόν, δεν φάνηκε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να «αιφνιδιάζεται» από το άτοπον και ανεπίκαιρο του αιτήματος.
Αντίθετα, μάλιστα, ο Μπαρόζο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σκέπτεται να εξετάσει σοβαρά την εξέταση της εν λόγω πρότασης, υπό το πρίσμα, βέβαια, της γενικότερης εξίσωσης των «εγκλημάτων» κομμουνιστών και ναζιστών που, εδώ και κάμποσο καιρό, επιχειρείται και από άλλα ευρωπαϊκά φόρα, όπως είναι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι εμπειρογνώμονες, που ανέλαβαν να εξετάσουν το συγκεκριμένο αίτημα, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, με τις απόψεις περί ...νέας συγγραφής της ιστορίας, όπως αυτές έχουν εκφρασθεί από τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμμαρμπεργκ και με βάση τις οποίες, κομμουνιστές και ναζιστές μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι για (άκουσον-άκουσον) εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Είναι βέβαια, Ηλείου φαεινότερoν ότι, η ενέργεια αυτή, που εντάσσεται στις προσπάθειες παραχάραξης της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, στρέφεται σε βάρος των κομμουνιστών και των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης, που σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης βρίσκονται στην πρωτοπορία των λαϊκών-εργατικών αγώνων.
Τον πάγο της σιωπής για τέτοια θέματα, που έχει επιβάλλει στο Ευρωκοινοβούλιο, ο αντικομουνιστής Πρόεδρος του, Πολωνός Χριστιανοδημοκράτης Γερζί Μπούζεκ, έσπασε, με ερώτηση του προς το Συμβούλιο και την Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.
Με την παρέμβασή του, απαιτεί να αρθούν οι απαγορεύσεις λειτουργίας και δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και νεολαιών στην Αν. Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής, να σταματήσει κάθε προώθηση απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων, κάθε αντικομουνιστικού νόμου και δίωξης σε βάρος των κομμουνιστών και να αποσυρθούν οι νόμοι που διώκουν όλους όσοι δεν αποδέχονται την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού και την παραχάραξη της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Απευθυνόμενος, μάλιστα, στην Κομισιόν, ο έλληνας ευρωβουλευτής, την ρωτά αν συμμερίζεται τις αντιλήψεις, το σκεπτικό και τις προτάσεις της επιστολής των 6 υπουργών;
Θα έχει, οπωσδήποτε, ενδιαφέρον, η απάντηση της Κομισιόν (αν και όποτε δοθεί), το ερώτημα, όμως, είναι, γιατί μια τέτοια ερώτηση δεν υποβάλλεται, προφορικά, στην ώρα των ερωτήσεων προς την Επιτροπή, στην επικείμενη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: