Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ......ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ....ΙΡΑΝ !!!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καινούργια σειρά διαφημίσεων της Kraft, σχετικά με τα ελληνικού τύπου προϊόντα που διαθέτει, υπό το λογότυπο «Athenos». Οι διαφημίσεις δείχνουν μια Ελληνίδα γιαγιά να επιπλήττει την εγγονή της για τα μοντέρνα ήθη της.
Η γιαγιά επικρίνει την εγγονή της, λέγοντας ότι «ντύνεται σαν πόρνη», ενώ σε άλλο σποτ της λέει πως «θα πάει στην κόλαση» επειδή συζεί με έναν άντρα που δεν είναι σύζυγός της.
Οι διαφημίσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Μαρίας Αναγνωστοπούλου, προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου, μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού κέντρου. «Αυτές οι διαφημίσεις δεν είναι κατάλληλες από άποψη ελληνικής οπτικής», σημείωσε και ζήτησε την ανάκλησή τους.
Η Kraft απαντά πως ουδέποτε είχε σκοπό να προσβάλει. «Μπορεί αυτές οι διαφημίσεις να είναι αμφιλεγόμενες, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα το δουν ως αστείο», ήταν η απάντηση του Τζιλ Μπάσκιν, επικεφαλής του διαφημιστικού πρότζεκτ. «Σε όσους Ελληνοαμερικανούς το δείξαμε το βρήκαν πραγματικά αστείο», πρόσθεσε.                                                                                                                        ΠΗΓΗ   tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: