Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ.....ΤΟΝΟ {Η ΩΡΑ} Ο....ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η....ΣΥΡΙΑ ???

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας, που πραγματοποίησαν επιδρομή σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές στο τζαμί Ομάρι, της πόλης Ντεράα.
Οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι εδώ και 8 ημέρες στην πόλη, απαιτώντας πολιτικές ελευθερίες και πάταξη της εκτεταμένης στη χώρα διαφθοράς. Επιμένουν ότι δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει συνολικά σε συγκρούσεις με την αστυνομία και τους στρατιώτες.
Νωρίτερα κάτοικοι είχαν αναφέρει σε αραβικά δίκτυα, πυκνούς πυροβολισμούς προερχόμενους από το κέντρο της πόλης, χρήση χημικών αερίων καθώς και φωτιές σε διάφορα σημεία.

Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, μετέδωσε μαρτυρίες, που ανέφεραν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε λίγο πριν την επιδρομή, ενώ ακουγόντουσαν, στα αραβικά, κραυγές "ο Θεός είναι μεγάλος", από την πλευρά των διαδηλωτών, που είχαν στρατοπεδεύσει κάτω από τέντες στο συγκρότημα των κτηρίων όπου βρίσκεται το τζαμί.

Ένας από τους ιερείς, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ξεκινήσει από νωρίς να περικυκλώνουν το χώρο γύρω από το τζαμί.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον χαρακτήρισε απαράδεκτη τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις συριακές αρχές. Η ΕΕ "καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη καταστολή, και με τη χρήση πραγματικών σφαιρών, των ειρηνικών διαδηλώσεων" στη Συρία, "η οποία προκάλεσε το θάνατο πολλών ανθρώπων", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Άστον. "Αυτό είναι απαράδεκτο", σημείωσε.

Ζήτησε επίσης από τις αρχές της Συρίας να μην κάνουν χρήση βίας κατά των διαδηλωτών, να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης και "να αφουγκραστούν τις θεμιτές προσδοκίες" του πληθυσμού.
   ΠΗΓΗ  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: