Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ'ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ....ΑΛΛΟΣ !!!

Για άλλη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε αντιμέτωπος.με την κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Την αρχή έκανε η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κυρία Βάσω Παπανδρέου. Απευθυνόμενη στον κ. Παπακωνσταντίνου και αφότου ο υπουργός Οικονομικών είχε ολοκληρώσει την ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ για το σχέδιο που προβλέπει την παροχή νέων εγγυήσεων 30 δις. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα, είπε: «Όλο λέμε ότι δεν πάρουμε νέα μέτρα και όλο τα παίρνουμε, τελικά. Χρειάζεται άλλη πολιτική».
Πέραν τούτου, η κυρία Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι από το 2013 είναι πιθανό να χρειαστεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάτι που ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ανάγκη.
Κριτική δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών και για τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες, τις οποίες ωστόσο υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Μεταξύ των άλλων, η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου του επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν την έχει πείσει και ότι ως αντιπολίτευση, το ΠαΣοΚ είχε κάνει σημαία την κριτική για τα δισεκατομμύρια που παρείχε ως εγγυήσεις στις τράπεζες η κυβέρνηση Καραμανλή και παρέμεναν αναξιοποίητα και τώρα συμβαίνει το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: