Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ....ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Νο 2 !!!

Αφού βλέπει ότι οι πιέσεις των ξένων δυνάμεων προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση εδώ και τώρα δεν αποδίδουν, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να τους καλέσει την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου για να τα πουν από κοντά. Όχι όλοι μαζί, αλλά ένας-ένας και χωρίς την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας. Να λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Το 2009 ο τότε Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, βρισκόταν....
στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου και ο σημερινός πρωθυπουργός, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σφύριζε ανέμελα και έκανε πως δεν άκουγε την πρόσκληση για συναίνεση που του απηύθυνε ο τότε πρόεδρος της ΝΔ. Ήταν η περίοδος που αν θυμάστε καλά ο ΓΑΠ ζητούσε επίμονα εκλογές και μιλούσε για λεφτά που υπάρχουν και άλλα "πράσινα άλογα".
Από το αποτέλεσμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα εξαρτηθεί το αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα απευθύνει αμέσως μετά διάγγελμα στον Ελληνικό λαό.
Αν βρει "δεκανίκια", πράγμα απίθανο, τότε θα προχωρήσει στην ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος χωρίς πολλές-πολλές συζητήσεις. Άλλωστε θα έχει πετύχει το σκοπό του. Αν πάλι αντιληφθεί ότι είναι μόνος, είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να μας περιγράψει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι τα μέτρα που "αναγκάζεται" να πάρει  πονούν και εκείνον αλλά είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας και άλλες παρόμοιες σοσιαλιστικές δικαιολογίες, μήπως και καλύψει τα αδικαιολόγητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: