Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ.....ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ !!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο τελευταίος… επιζών μεταξύ των ηγετών χωρών της ευρωζώνης που χρειάστηκαν πακέτα στήριξης, μετά και την ήττα του Jose Socrates στις χθεσινές εκλογές στην Πορτογαλία, σύμφωνα με εκτενέστατο άρθρο που φιλοξενεί το πρακτορείο Bloomberg.

Για τον κ. Παπανδρέου και τους επενδυτές και φορολογουμένους που μοιράζονται το κόστος του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του -η οποία λήγει το 2013- και να εφαρμόσει τις περικοπές στον προϋπολογισμό και την πώληση περιουσιακών στοιχείων που απαιτούν οι «ευεργέτες» του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε διαβεβαιώσεις ότι οι διεθνείς δανειστές θα καταβάλουν την επόμενη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, θα προσπαθήσει αυτήν την εβδομάδα να «δαμάσει» τις αυξανόμενες εσωκομματικές αντιδράσεις για τις νέες, βαθύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό και τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, την ώρα όπου εξαντλείται η υπομονή των ψηφοφόρων και αυξάνονται οι διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού.

«Η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί κάλλιστα να δοκιμάσει τις αντοχές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και θα μπορούσε να αποδειχτεί μια πρόκληση υπερβολικά μεγάλη για τον Παπανδρέου», δήλωσε ο οικονομολόγος Jens Bastian. «Είναι μια κατάσταση για την ηγεσία του στο κόμμα και την κυβέρνηση όπου είτε θα τα καταφέρει, είτε θα διαλυθεί».

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ....