Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ...ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Μετά τις «σικέ» συνεδριάσεις του ΚΤΕ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σειρά παίρνει το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να βάλουν την «ταφόπλακα» στη χώρα… Μέχρι στιγμής και παρά τις κοκορομαχίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όλοι τους δηλώνουν υποταγή στον «αυτοκράτορα» Παπανδρέου και πίστη στο μνημόνιο! Οι πλατείες και η οργή του κόσμου φαίνεται πως δεν τους αφορούν. Δεν ακούν!
Οι χιλιάδες πολίτες πάντως θα είναι εκεί και σήμερα και όσο χρειαστεί για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η … σοσιαλιστική κυβέρνηση του Παπανδρέου.
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα νέα εξοντωτικά μέτρα στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και η συνεδρίαση γίνεται υπό τη σκιά της προειδοποίησης της τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
Ουσιαστικά τα μέτρα θα συνίστανται σε νέους φόρους, εξάλειψη των φοροαπαλλαγών, αλλά και σε εξίσωση μισθών και εργασιακού καθεστώτος δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!!!
Στην κατεύθυνση αυτή θα επιβληθεί εισφορά αλληλεγγύης, αντί της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος και της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, για εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.
Η εισφορά θα είναι κλιμακωτή, από 1% έως 4% ανάλογα µε το ύψος του εισοδήματος, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί ακόμη τα κλιμάκια.
Η εισφορά δεν θα είναι έκτακτη, αλλά θα ισχύσει για τουλάχιστον 4 χρόνια, ενώ θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από εφέτος για τα εισοδήματα του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: