Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«O Θουκυδίδης δε θα πουλούσε τα ελληνικά λιμάνια…» !!!

Τη σημαντικότητα των προς ιδιωτικοποίηση των λιμανιών επισημαίνει σε άρθρο της η βρετανική Telegraph, στο οποίο καλεί τους επενδυτές να «ανασκουμπωθούν» για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.
«Δε χρειάζεται να είναι κανείς ιστορικός για την Αρχαία Ελλάδα για να καταλάβει τη σημαντικότητα που έχουν ορισμένα assets της χώρας» Για τον Θουκυδίδη, ο οποίος γεννήθηκε το 460 π.Χ., το λιμάνι του Πειραιώς ήταν η εμπορική καρδιά της αθηναϊκής δημοκρατίας. Για όλες τις περιοχές της Ελλάδας ήταν το σημείο εισόδου», παρατηρεί η αρθρογράφος. Αλλά τώρα το λιμάνι αυτό είναι προς πώληση, σε αντίθεση ακόμη και σ’ αυτό που ο Θουκυδίδης παρουσίαζε. Η αρθρογράφος έτσι θέλησε να τονίζει την αντιφατικότητα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση.
Το ίδιο συμβαίνει και με το άλλο μεγάλο λιμάνι της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΔΙΕ, τον ΟΠΑΠ, το ΤΤ και την ΤραινΟΣΕ, αναφέρει η αρθρογράφος, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημαντικότητα όλων αυτών των οργανισμών για την ελληνική οικονομία. Και καταλήγει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κοπιάσει αρκετά για να μπορέσει να προωθήσει αυτά τα πλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: