Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η....ευρώπη ΛΥΠΑΤΑΙ ΒΑΘΙΑ !!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά λύπη» της μετά το πράσινο φως που δόθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση 1.600 κατοικιών σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
"Με βαθιά λύπη, για μια ακόμη φορά, ενημερώθηκα για την πρόθεση που εκφράσθηκε δημόσια από την ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχιστεί η επέκταση των οικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

"Η ΕΕ έχει καλέσει επανειλημμένα το Ισραήλ να βάλει τέλος σε όλες τις εποικιστικές δραστηριότητες", υπενθύμισε η Άστον, η οποία ζήτησε από τις ισραηλινές αρχές να "διαλύσουν τους οικισμούς που έχουν ανεγερθεί από το Μάρτιο του 2001".


"Η εποικιστική δραστηριότητα απειλεί τη βιωσιμότητα μιας συμφωνίας για μια λύση βασισμένη στη συνύπαρξη δύο κρατών και υπονομεύει με τρόπο διαρκή τις προσπάθειες για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις", καταλήγει η Άστον.


Περισσότεροι από 300.000 Ισραηλινοί κατοικούν στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.


Περίπου 200.000 άλλοι είναι εγκατεστημένοι σε μια δωδεκαριά συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στην οποία ζούν περίπου 270.000 Παλαιστίνιοι.
Καθώς δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική για να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, οι Παλαιστίνοι σκοπεύουν να ζητήσουν το Σεπτέμβριο την αποδοχή στους κόλπους του ΟΗΕ ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ζητούν ένα νέο μορατόριο στον εποικισμό, το οποίο να περιλαμβάνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ αρνείται, παρά τις έντονες διεθνείς πιέσεις.
        ΠΗΓΗ    
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: