Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ....ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΜΕΤΟΧΗ ΑΞΙΑΣ 670 δισ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ !!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d' Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.


Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής».
Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.
Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε... χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και... είναι η Τράπεζα Γαλλίας. Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία.
Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.
Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη.
Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρις.
Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι' αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μίας βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.            ΠΗΓΗ      date.gr         

13 σχόλια:

pegasusgr είπε...

Poies einai oi phges sas? Mou fainetai poly periergo...

Ανώνυμος είπε...

"Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους"

χαχχα ας γελάσω..... να υπενθυμίσω ότι στο άρθρο αναφερει ότι τα χρήματα τα χρωστάει η Εθνική τράπεζα.

Δηλαδή μια Ελληνική εταιρεία..... πως τώρα μια Ελληνική Τράπεζα μπορεί να σώσει όλή την Ελληνική Οικονομία όταν το όλο ζόρι που τραβάμε μέχρι στιγμής είναι για να σώσουμε της Τράπεζες....

Iraklis Inguana είπε...

μην το υποτιματε καθολου αυτο. ειναι σαν να μας δωθηκε η ευκαιρια να αναγενηθουμε μεσα απο τις σταχτες μας! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν εχει λεφτα να πληρωσει τις μετοχες η Εθνικη Τραπεζα τοτε τις πληρωνει η ... εγγυητρια Γαλλικη τραπεζα !!!

Πλακα εχει !!!

TGjeronimo είπε...

afta einai malakies oti kai na grafei o kathenas edw.. aftos pou ekane afto to post giati den apantise stin erwtisi... poies einai i pyges sas apo pou ta vgazete afta kai me ti stoixia ta postarete kai dinete ston kosmo pseftikes elpides..

Ανώνυμος είπε...

http://www.ellasneverdie.org/ η σελιδα της εταιρειας end που εχει τις 4 μετοχες που χαρησε η οικογενεια σωρρου.το θεμα ειναι αν θ ατις δωσει ή αν ειναι ενα παιχνιδι για να νομιμοποιησει και τις υπολοιπες 36.ισχυει οτι αν δεν εχει η εθνικη ελλαδος θα πληρωσει η γαλλικη? αλλοιως θα υπαρχει προβλημα νομιζω χωρις να εχω πολλες γνωσεις νομιζω οτι πολυς κοσμος εχει επενδυσει και καταθεσει χρηματα στην εθνικη αε

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δεν έχει η Γαλλική Τράπεζα -εγγυήτρια- να τα δώσει στην Εθνική, παραγράφεται το Ελληνικό χρέος και δε βαριέσαι τα υπόλοιπα 220 δις μας τα χρωστάνε βρε αδελφέ δεν θα τους πάρουμε και το κεφάλι!!!Lol

Ιστορίες Επιτυχίας είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβε, πως τα 6000 χρυσά γαλλικά φράγκα, έχουν γίνει μέσα σε 105 χρόνια 28 τρις ευρώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Υστερα λένε πως βγήκαν τα 3 Π
πάντως ο Γκιοργκο πατριωτακι ειναι

δημητρης είπε...

παντος αυριο συζητάνε το θεμα στη βουλη!!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΚΕΔΑΚΗΣ είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΟΡΟΣ!!!!!!

chris valavanis είπε...

wraia ola auta pou lete makari na uparxei estw k mia pi8anotita i axia twn metoxwn na einai pragmatiki to 8ema einai omws oti pali 8a ta paroun kapoioi k to xrews tis elladitsas 8a paramini idio k ka8e mina 8a exoume kainourgia ektakti eisfora!!!!ola einai ena paixnidi gi'auto prepei epitelous na xupnisoume ellinares exoume xasei ka8e axia k timi,perimenoume apo ton ka8e soro na mas swsei me logia tou aera!!!den mou leei tipota to 8ema ton metoxwn einai opws tou simiti to 8a 8a 8a 8a 8a tou karamali eimaste dipla sto lao k tou kaluterou 8a vgaloume tin ellada apo to xrews!!!!!pws "8a" vgalete tin ellada apo to xrews otan den xerete!!!!!posa na plirwsei o laos,oloi mas omws plirwnoume ektos apo autous pou mas eferan se auti ti katastasi.......

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο... για να ειναι αληθινο!