Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ....ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ !!!


Για το ποσό των 100.000 ευρώ θα ενοικιαστεί σε ιδιώτη το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πέλλας. Το χιονοδρομικό κέντρο περιλαμβάνεται στα 15 ακίνητα-φιλέτα τα οποία επρόκειτο να δοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο της αναζήτησης από την κυβέρνηση 50 δις για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Την υποβάθμιση των χιονοδρομικών κέντρων λόγω της κρίσης προβάλλει ως επιχείρημα για το χαμηλό ποσό ενοικίασης ο δήμαρχος Αριδαίας Δ. Πασόης στην εφημερίδα «Μακεδονία».
Σε πρόσφατη σύσκεψή τους, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης έκριναν ότι η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου από έναν ιδιώτη, μια εταιρεία ή κοινοπραξία αποτελεί πρόσφορη λύση για την εξεύρεση πόρων. Ο ιδιώτης στον οποίο θα δοθεί το κέντρο μέσα πλειοδοτικού διαγωνισμού καλείται να πληρώσει, όμως, το ποσό των 100.000 ευρώ, μόνον, ετησίως. «Ήταν αναμενόμενο, καθώς τα χιονοδρομικά κέντρα υποβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο λόγω της κρίσης. Επιπλέον, εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν θα έπρεπε να έχουν βελτιωθεί οι υποδομές του για να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις» σχολίασε ο κ. Πασόης.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, που επίσης μίλησε στη «Μακεδονία»: «Πρόκειται για ένα διαφορετικό εγχείρημα, που εξασφαλίζει τη συνολική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από έναν αξιόπιστο, επαγγελματία ανάδοχο». Αν και το χιονοδρομικό κέντρο μαζί με τις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας είναι ένα από τα 15 ακίνητα-φιλέτα της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) που θα δίνονταν σε μεγαλοεπιχειρηματίες ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό των 50 δις για την αποπληρωμή του χρέους, όπως ανέφερε ο κ.Θεοδωρίδης: «Μέχρι τώρα περιμέναμε τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν προχώρησε, οπότε έπρεπε να βρεθεί μια λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: